prancūziški karšti sumuštiniai su kiaušiniais, kumpiu ir bešamelio padažu
Kategorija: Užkandžių receptai
Ingredientai
- sviestas: 20 gramų
- miltai: 40 gramų
- pienas: 200 gramų
- Dijon garstyčios: 10 gramų
- muskatas: žiupsnelio
- druska
- pipirai
- brioche duona: 8 riekių (arba kita jūsų mėgstama duona)
- lydytas sviestas
- Emmental sūris (arba Gruyere)
- prancūziškas virtas kiaulienos kumpis
- kiaušiniai: 4
- šviežiai grūsti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Bechamel padažas: Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros išlydykite sviestą.
2. Tada sudėkite miltus ir gerai šluotele išmaišykite. Turėtų gautis tiršta masė, kurią ant tos pačios vidutinės kaitros pakaitinkite kelias minutes. Miltų ir sviesto masė turėtų nežymiai patamsėti.
3. Nuolatos maišydami, mažomis porcijomis pilkite pieną. Šitaip bus lengviau išvengti padažo gumuliukų. Pilnai supylus pieną, padažą kaitinkite iki virimo.
4. Kai šis užvirs, dėkite garstyčias, žiupsnį muskato, druskos ir pipirų. Kaitinkite, kol padažas sutirštės.
5. Paruoštą Bechamel padažą patraukite nuo kaitros ir atvėsinkite.
6. Croque Madame karšti sumuštiniai: Duonos riekes lengvai aptepkite lydytu sviestu ir iš abiejų pusių apskrudinkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Naudokite funkciją - viršus apačia su vėjeliu.
7. Apkepus duonai, formuokite sumuštinius: ant riekės dėkite Bechamel padažo, kumpio, sūrio ir užvožkite kita duonos rieke. Lengvai paspauskite. Ant viršaus dėkite dar šiek tiek Bechamel’io ir Emmental sūrio.
8. Kai šitaip suformuosite visus sumuštinius, dėkite juos ant kepimo skardos ir pašaukite dar kartą į orkaitę (180 laipsnių) bei kepinkite, kol ant viršaus esantis sūris apskrus.
9. Kai sumuštinių kepimas orkaitėje jau bus link pabaigos, pasiruoškite kiaušinius: ant vidutinės – žemesnės kaitros įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus.
10. Įmuškite kiaušinius ir keptuvę uždenkite dangčiu. Kepkite maždaug minutę, kol baltymas bus pilnai iškepęs, o trynys skystas.
11. Ant iškepusių Croque Madame dėkite šiek tiek kumpio ir keptą kiaušinį. Pabarstykite šviežiai grūstais pipirais. Galima ant viršaus dėti savo mėgstamų daigų arba žolelių. Skanaus!
12. Patarimas: Norint taupyti savo laik1 gaminant Croque Madame ryte, Bechamel padažą rekomenduotina pasigaminti iš vakaro!