Pašot kiaušiniai arba virta kiaušinienė

Kategorija: Užkandžių receptai


Pašot kiaušiniai arba virta kiaušinienė

Paskelbė:

Ingredientai

  • kiaušiniai
  • skrudinta duona (patiekimui)
  • vanduo (virimui)
  • svogūnų laiškai (patiekimui)

Pirmam gaminimo būdui:

  • actas: kelių šaukštų

Antram gaminimo būdui:

  • aliejus: šlakelio
  • maistinė plėvelė


Recepto paruošimas

1. Pirmas gaminimo būdas: Puode užvirkite van­denį, įpilkite kelis šaukš­tus acto. Kiau­šinį įmuškite į puo­delį, svarbu nesu­ga­diname try­nio. Van­duo privalo vos virti. Tada kiau­šinį iš puo­de­lio labai atsargiai pilkite į vandenį. Galite šaukštu pafor­muoti kiau­šinį, kad jis gau­tųsi gražesnis. Jei norisi labai minkšto kiaušinio - virkite vos 3 minu­tes. Jei norisi vidutinio - virkite apie 5 minutes.

2. Antras gaminimo būdas: Imkite mais­ti­nę plė­ve­lę bei išklokite puo­delį. Ant plė­ve­lės pilkite šlakelį alie­jaus bei ište­pkite, kad kiaušinis nepriliptų. Įmuškite kiau­šinį bei plė­velę užspau­skite. Dėkite į ver­dantį van­denį bei virkite. Po to išvirtą kiau­šinį išimkite iš van­dens bei vėliau iš plėvelės.

3. Patiekite su skrudinta duona. Pabarstykite, jei norisi, svogūnų laiškais. Skanaus!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook

Raktažodžiai:

Kiaušinių patiekalai