Sotūs angliški pusryčiai su dešrelėmis ir kiaušiniais
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- kiaušiniai: 2
- dešrelės: 3
- pievagrybiai: 2
- maži pomidorai: 1 nedidelės kekės (arba 2 didesni)
- šoninė: 2 plonų griežinelių
- konservuotos pupelės: 250 gramų
- skrudinta duona: 2 riekelių
- druska
- malti pipirai
- aliejus
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Į kepimo indą sudedame dešreles, šoninę ir pomidorus.
3. Kepame maždaug 15 minučių. Šoninė turi gautis traški.
4. Tuomet konservuotas pupeles supilame į prikaistuvį ir ant mažos ugnies pakaitiname.
5. Tada pievagrybius supjaustome nedideliais griežinėliais ir apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
6. Kai jau grybai iškepa, juos išimame ir į tą pačią keptuvę įmušame kiaušinius. Pagardiname druska ir pipirais. Iškepame kiaušinius.
7. Po to paskrudiname duonos riekeles (sausoje keptuvėje arba orkaitėje).
8. Galiausiai serviruojame viską į lėkštę, patiekiame ir lepinamės sočiais ir skaniais pusryčiais!
Panašūs receptai

kepti kiaušiniai, keptos dešrelės ir pievagrybiai (orkaitėje)

Pusryčių kesadilija su kiaušiniais

Orkaitėje kepti kiaušiniai su rudaisiais pievagrybiais, šonine ir špinatais

Klasikinis sūrainis - cheeseburger

Orkaitėje kepti kiaušiniai formelėse su šonine ir mocarelos sūriu

Havajietiški sumuštiniai

Itališkas omletas (frittata)

Brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela

Tortilija su kiaušiniene ir šonine

Duonos riekelėje keptas kiaušinis

Baltos duonos ir kiaušinių krepšeliai

Sumuštiniai su avokadais ir krevetėmis