Tarkuotų bulvių traškučiai

Kategorija: Užkandžiai / Vegetariški / Veganiški


Tarkuotų bulvių traškučiai

Paskelbė:
08 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Bulvės: 3 didelės
  • Aliejus: šlakelis kepimui
  • Druska: žiupsnelis
  • Žalioji citrina: pusė vieneto
  • Rozmarinas: truputis (keletas šakelių)



Recepto paruošimas

1. Paruoškite bulves: Nulupkite bulves, nuplaukite ir sutarkuokite išilgai į šiaudelius.

2. Įdėkite į dubenį ir užpilkite labai šaltu vandeniu.

3. Mirkykite: Palaikykite bulves šaltame vandenyje 3–4 valandas, retkarčiais pakeičiant vandenį, kad pašalintumėte krakmolą ir užtikrintumėte traškumą.

4. Nusausinkite: Nusausinkite bulves, naudodami popierinį rankšluostį, kad pašalintumėte likusį drėgmės perteklių.

5. Pagardinkite: Įdėkite bulves į kepimo indą, apšlakstykite šlakeliu aliejaus ir pridėkite kelias rozmarino šakeles.

6. Kepkite: Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 30 minučių arba tol, kol bulvės taps auksinės ir traškios.

7. Paskutiniai prieskoniai: Išimkite traškučius iš orkaitės, apibarstykite druska ir užspauskite citrinos sulčių.

8. Patiekite: Mėgaukitės karštais traškučiais su mėgstamais padažais ar tiesiog vieni!

9. Santrauka: Tarkuotų bulvių traškučiai – paprastas, bet itin skanus užkandis, kurį galima lengvai pasigaminti namuose. Tai sveikesnė versija tradiciniams traškučiams, su minimalia aliejaus doze, kepti orkaitėje ir pagardinti natūraliais ingredientais.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: