Tarkuotų bulvių traškučiai
Kategorija: Užkandžiai / Vegetariški / Veganiški
Ingredientai
- Bulvės: 3 didelės
- Aliejus: šlakelis kepimui
- Druska: žiupsnelis
- Žalioji citrina: pusė vieneto
- Rozmarinas: truputis (keletas šakelių)
Recepto paruošimas
1. Paruoškite bulves: Nulupkite bulves, nuplaukite ir sutarkuokite išilgai į šiaudelius.
2. Įdėkite į dubenį ir užpilkite labai šaltu vandeniu.
3. Mirkykite: Palaikykite bulves šaltame vandenyje 3–4 valandas, retkarčiais pakeičiant vandenį, kad pašalintumėte krakmolą ir užtikrintumėte traškumą.
4. Nusausinkite: Nusausinkite bulves, naudodami popierinį rankšluostį, kad pašalintumėte likusį drėgmės perteklių.
5. Pagardinkite: Įdėkite bulves į kepimo indą, apšlakstykite šlakeliu aliejaus ir pridėkite kelias rozmarino šakeles.
6. Kepkite: Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 30 minučių arba tol, kol bulvės taps auksinės ir traškios.
7. Paskutiniai prieskoniai: Išimkite traškučius iš orkaitės, apibarstykite druska ir užspauskite citrinos sulčių.
8. Patiekite: Mėgaukitės karštais traškučiais su mėgstamais padažais ar tiesiog vieni!
9. Santrauka: Tarkuotų bulvių traškučiai – paprastas, bet itin skanus užkandis, kurį galima lengvai pasigaminti namuose. Tai sveikesnė versija tradiciniams traškučiams, su minimalia aliejaus doze, kepti orkaitėje ir pagardinti natūraliais ingredientais.