Traškūs arančinai - virtų ryžių kroketai

Kategorija: Užkandžiai


Traškūs arančinai - virtų ryžių kroketai

Paskelbė:
30 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Virti ryžiai: ~200g
  • Kietasis sūris: sauja (tinka čederis)
  • Petražolės: kelios šakelės
  • Druska, pipirai: pagal skonį
  • Maži mocarelos rutuliukai: 10-12 vnt (kiekvienam arančinui)
  • Kiaušiniai: 1vnt.
  • Džiūvesėliai: 5-6 valg. š.
  • Aliejaus virti



Recepto paruošimas

1. Ryžius išvirti pagal instrukcijas ant pakelio. Geriausia būtų naudoti ryžius, skirtus rizotui, tačiau tinka ir basmati, tik jų reiktų nenuplauti, kad būtų lipnesni.

2. Išvirusius ir atvėsusius ryžius sumaišyti su tarkuotu kietuoju sūriu, kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais.

3. Dubenėlyje paplakti kiaušinį, į gilesnę lėkštę įpilti džiūvesėlių.

4. Imti saujelę ryžių ir padaryti paplotėlį. Į vidurį dėti mocarelos rutuliuką ir visą paslėpti ryžiais. Paspausti šiek tiek, galima minimaliai pasidrėkinti rankas.

5. Nedideliame puode įkaitinti aliejų. Kaitra neturėtų būti labai didelė, kad mocarela spėtų išsilydyti.

6. Ryžių rutuliuką apvolioti kiaušinyje ir tuomet džiūvesėliuose. Dėti kepti į puodą. Pavartant kepti kol taps gražiai apskrudę.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: