Karšti kepti sušiai
Kategorija: Užkandžiai
Įvairiausių sušių (sushi) variantų egzistuoja itin daug, aš šį kartą pateiksiu kaip gaminu savo virtuvėje, su lengvai prieinamais ingredientais.
Įdarui galite pasirinktis nuo agurko/avokado iki krevečių, omleto, krabų lazdelių, majonezo ar net ikrų.
1. Iš pradžių ryžius kruopščiai nuplauname trindamos tarp delnų dubenyje su daug vandens, vis keisdamos vandenį, kol taps skaidrus ir ne baltas.
2. Tuomet gerai nuplautus ryžius užpilkite su 250 mililitrų vandens, puode užvirkite ant stiprios ugnies maždaug 2-3 minutes, po to uždengusios virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių. Išvirus suliekite sirupu bei palikite atvėsti.
3. Sirupui ryžių actą išmaišykite su druska bei cukrumi, kol ištirps druska ir cukrus. Galite trumpam įkišti į mikrobangų krosnelę.
4. Po to nori dumblį perlaužkite per pusę, dėkite ant bambukinio kilimėlio.
5. Rankas suvilgykite vandenius su šlakeliu acto bei imkite ketvirtadalį ryžių. Ryžius paskleiskite ant dumblio, palikdamos maždaug centimetrą apačioje. Ryžių visai nereikia spausti, tiesiog paskleisti.
6. Ant ryžių cente dėkite plonomis juostelėmis supjaustytą įdarą. Neperkraukite, nes bus ganėtinai sunku susukti.
7. Sukdamos abiejų rankų nykščiais spauskite įdarą, kad neiškristų, ir užlenkite viršutinį dumblio kraštą iki ryžių apačioje, likusį nori dumblio kraštelį (kuris nėra padengtas ryžiais) suvilgykite vandeniu bei prilenkite prie ritinėlio. Bambukiniu kilimėliu suformuokite sušį.
8. Viso pavyks pagaminti 4 ritinėlius sušio. Juos galite supjaustyti aštriu peiliu į maždaug 6-8 dalis ir patiekti arba iškepti tempuroje.
9. Tempura: Visus nurodytus produktus gera išmaišykite kartu iki vientisos masės.
10. Tada tešloje apvoliokite sušius.
11. Kepkite karštame aliejuje, kol dailiai apskrunda iš visų pusių. Tam tinka keptuvė arba "fritiūrinė".
12. Iškeptus supjaustykite bei nieko nelaukdamos patiekite. Valgykite pamirkydamos į sojų padažą bei su wasabi krienais. Skanaus!
Įdarui galite pasirinktis nuo agurko/avokado iki krevečių, omleto, krabų lazdelių, majonezo ar net ikrų.
Ingredientai
- sušių ryžiai: 100 gramų
- Nori dumblio lapai: 2
- Sirupas ryžiams sulieti (galite gaminti pagal savo skonį, keisdami proporcijas):
- ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- Įdarui:
- lašiša
- masago ikrai
- avokadai
- agurkai
- iš esmės galima dėti viską pagal skonį (krevetės, ikrai, omletas, krabų lazdelės, tunas, majonezas)
- Patiekimui:
- sojų padažas
- vasabi krienai
- Tempurai (tik jei sušius norėsite apkepti):
- kiaušiniai: 1
- miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
- šaltas vanduo: 4 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių ryžius kruopščiai nuplauname trindamos tarp delnų dubenyje su daug vandens, vis keisdamos vandenį, kol taps skaidrus ir ne baltas.
2. Tuomet gerai nuplautus ryžius užpilkite su 250 mililitrų vandens, puode užvirkite ant stiprios ugnies maždaug 2-3 minutes, po to uždengusios virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių. Išvirus suliekite sirupu bei palikite atvėsti.
3. Sirupui ryžių actą išmaišykite su druska bei cukrumi, kol ištirps druska ir cukrus. Galite trumpam įkišti į mikrobangų krosnelę.
4. Po to nori dumblį perlaužkite per pusę, dėkite ant bambukinio kilimėlio.
5. Rankas suvilgykite vandenius su šlakeliu acto bei imkite ketvirtadalį ryžių. Ryžius paskleiskite ant dumblio, palikdamos maždaug centimetrą apačioje. Ryžių visai nereikia spausti, tiesiog paskleisti.
6. Ant ryžių cente dėkite plonomis juostelėmis supjaustytą įdarą. Neperkraukite, nes bus ganėtinai sunku susukti.
7. Sukdamos abiejų rankų nykščiais spauskite įdarą, kad neiškristų, ir užlenkite viršutinį dumblio kraštą iki ryžių apačioje, likusį nori dumblio kraštelį (kuris nėra padengtas ryžiais) suvilgykite vandeniu bei prilenkite prie ritinėlio. Bambukiniu kilimėliu suformuokite sušį.
8. Viso pavyks pagaminti 4 ritinėlius sušio. Juos galite supjaustyti aštriu peiliu į maždaug 6-8 dalis ir patiekti arba iškepti tempuroje.
9. Tempura: Visus nurodytus produktus gera išmaišykite kartu iki vientisos masės.
10. Tada tešloje apvoliokite sušius.
11. Kepkite karštame aliejuje, kol dailiai apskrunda iš visų pusių. Tam tinka keptuvė arba "fritiūrinė".
12. Iškeptus supjaustykite bei nieko nelaukdamos patiekite. Valgykite pamirkydamos į sojų padažą bei su wasabi krienais. Skanaus!
Raktažodžiai:
ryziai, sushi, susiai, dumbliu lapai, lasisa, ikrai, avokadas, agurkai, krevetes, krabu lazdeles, tunas, majonezas, kiausiniai, miltai, krakmolas, wasabi
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
Philadelphia sushi - suši su lašiša
Krabų (krabų lazdelių) ir ikrų mišrainė su porais bei kiaušiniais
Ryžių ir krabų salotos - mišrainė "dovana"
Keptų krabų lazdelių mišrainė
Gaivi varškės ir krabų lazdelių užtepėlė - užkandėlė
KRABŲ LAZDELIŲ BLYNAI
Vištienos sushi - vištiena kitaip
KRABŲ LAZDELIŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ) SU POMIDORU
SALOTOS SU AVOKADU IR KRABŲ LAZDELĖMIS
Krabų lazdelių ir ryžių mišrainė
Kukurūzų ir krabų lazdelių mišrainė
Krabų lazdelių mišrainė su žirneliais ir sūriu
Krabų lazdelių ir kiaušinių mišrainė
Dieviškai skani krabų mišrainė su paprika ir žalumynais
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Kopūstų ir krabų lazdelių mišrainė
Krabų mišrainė su pomidorais ir sūriu
Kalafioro mišrainė su krabų lazdelėmis
Sushi (Suši) Tortas su lašiša, tunu ir krevetėmis
Krabų lazdelių ir sūrio mini rožytės
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Kalafiorų mišrainė su krabais
įdarytos krabų lazdelės