Užkandis: silkės rutuliukai

Kategorija: Užkandžių receptai


Užkandis: silkės rutuliukai

Paskelbė:
Tikrai paprastai pagaminamas užkandis su silke, kuriame slypi kažkokia paslaptis, nes tie kas ragauja nesugeba suprasti iš ko visa tai padaryta. Pamėginkite ir Jūs ir nustebinkite valgančiuosius.



Ingredientai



  • bulvės: 2 (virtos su lupena)
  • silkės filė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1 (virto)
  • lydytas sūrelis: 100 gramų
  • minkštas sviestas: 30 gramų

  • Apvoliojimui
    • kapotos petražolės
    • sezamo sėklų mišinys

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių virtas bulves nulupame bei smulkiai sutarkuojame.
2. Tą patį padarome ir su virtu kiaušiniu.
3. Tuomet silkę supjaustome labai smulkiai. Jei pirkote silkę su svogūnais, juos taipogi galima pasmulkinti ir dėti į visą bendrą masę.
4. Tada sumaišome bulves, kiaušinį, silkę, svogūnus (jeigu jų dėjote), minkštą sviestą bei lydytą sūrelį.
5. Masę porai valandų padedame į šaldytuvą.
6. Po to formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir juos apvoliojame arba petražolėse, arba sezamo sėklose (pasirinktinai).
7. Dar dedame maždaug 60-ai minučių šaldytuvą. Lepinamės!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook