Marinuoti salierų stiebai
Kategorija: Užkandžiai
Šį kartą pasidalinsiu kiek kitokiu užkandžiu, kai nesinori jokių saldainių ar sausainių. Pagaminti itin paprasta, užtruksite vos kelias minutes, tik teks palaukti, kol saliero stiebai pasimarinuos. O po to, jau liks tik skanauti! :)
1. Pirmiausia saliero stiebus supjaustome plonais griežinėliais.
2. Tada visus ingredientus sumaišome stiklainyje ir paliekame šaldytuve bent jau 60 minučių.
3. Kuo ilgiau palaikysite salierą marinate tuo jis taps gardesnis.:)
4. Aš tiesą pasakius, tai du marinuotus stiebus suvalgau iškart, tad rekomenduoju iš karto daryti dvigubą arba trigubą porciją. Na nebent bijote, kad nepatiks, tada pradžioje nerizikuokite, o antru kartu, jei patiko gaminkite daug. Skanaus! ;)
Ingredientai
- baltasis actas: ketvirtadalio stiklinės
- vanduo: ketvirtadalio stiklinės
- smulki druska: 1 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 1,5 arbatinio šaukštelio
- salierų stiebai: 2
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia saliero stiebus supjaustome plonais griežinėliais.
2. Tada visus ingredientus sumaišome stiklainyje ir paliekame šaldytuve bent jau 60 minučių.
3. Kuo ilgiau palaikysite salierą marinate tuo jis taps gardesnis.:)
4. Aš tiesą pasakius, tai du marinuotus stiebus suvalgau iškart, tad rekomenduoju iš karto daryti dvigubą arba trigubą porciją. Na nebent bijote, kad nepatiks, tada pradžioje nerizikuokite, o antru kartu, jei patiko gaminkite daug. Skanaus! ;)
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU
Kiaulienos karka kazane
Lietuviška pievagrybių sriuba
Kiaulienos karka kazane - aluje
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
KREVEČIŲ SALOTOS SU APELSINAIS IR LAPKOTINIU SALIERU
Šokoladinis pyragas keptas puodelyje - mikrobangėje
Kaukazietiškas avienos šašlykas
Keptas elnienos kumpis su mėlynių padažu ir salierų koše
Saliero gumbo salotos su morkomis ir obuoliais
Veganiška kreminė brokolių sriuba su bulvėmis ir morkomis
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
Raudonų serbentų pagardas
Sumuštiniai su tunu, salieru, obuoliu ir poru
Svogūnai marinuoti su čili pipiriukais
Aštrus troškinys su vištiena
Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Pikantiški marinuoti agurkai
Naminė bulvių dešra