Cezario salotos su vištiena

Kategorija: Salotos, mišrainės


Cezario salotos su vištiena

Paskelbė:
08 Vasario 2022
Pačios nuostabiausios naminės cezario salotos su vištiena. Tikriausiai skanesnio varianto ir nesu gaminusi, nors išbandžiau pačių įvairiausių skirtingų variacijų. Vyras taip pat visada sako, kad gaminčiau tik šitaip ir nebedaryčiau kažkokių pakeitimų. :)



Ingredientai


  • romaninių salotų (galime panaudoti Iceberg'o salotas)
  • vištienos krūtinėlės
  • skrebučių (krutonų)
  • tarkuoto parmezano sūrio


  • Padažas:

    • Vusterio padažo: 1 arbatinio šaukštelio (Kitaip Verdčesterio padažo)
    • 1 kiaušinio
    • 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
    • 1 skiltelės česnako
    • 1 šaukštelio Dijon garstyčių



Recepto paruošimas




1. Pirmiausia salotas nuplaukime, nusausinkime bei dėkime į šaldytuvą, kol pakepsime vištieną, bei pasigaminsime skrebučius bei skanų padažą.
2. Tada gaminame cezario salotų padažą: Kiaušinį panardinkite į verdantį vandenį ir virkime 1,5-2 minutes (ne ilgiau). Paskui apliekime šaltu vandeniu bei palaukime kol atauš. Česnaką išspauskime. Į dubenėlį dekime Vusterio padažą, citrinos sultis, garstyčias, česnaką, nuluptą labai minkštai virtą kiaušinį, pagardinkime druską ir pipirais. Dubenėlio turinį gerai išplakime plakikliu, plona srovele pilkime aliejų bei dar plakime, kol padažas sutirštės.
3. Tada vištienos krūtinėlę supjaustykime nedideliais gabalėliais.
4. Pagardinkime prieskoninėmis žolelėmis.
5. Pakepinkime keptuvėje vištienos gabaliukus.
6. Galiausiai, į lėkštę dėkime suplėšytas salotas, keptos vištienos gabalėlius, apliekime skaniuoju padažu, apibarstykime skrebučiais bei tarkuotu parmezano sūriu. Tikras skanumėlis!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: