Cezario salotos su vištiena
Kategorija: Salotos, mišrainės
Pačios nuostabiausios naminės cezario salotos su vištiena. Tikriausiai skanesnio varianto ir nesu gaminusi, nors išbandžiau pačių įvairiausių skirtingų variacijų. Vyras taip pat visada sako, kad gaminčiau tik šitaip ir nebedaryčiau kažkokių pakeitimų. :)
1. Pirmiausia salotas nuplaukime, nusausinkime bei dėkime į šaldytuvą, kol pakepsime vištieną, bei pasigaminsime skrebučius bei skanų padažą.
2. Tada gaminame cezario salotų padažą: Kiaušinį panardinkite į verdantį vandenį ir virkime 1,5-2 minutes (ne ilgiau). Paskui apliekime šaltu vandeniu bei palaukime kol atauš. Česnaką išspauskime. Į dubenėlį dekime Vusterio padažą, citrinos sultis, garstyčias, česnaką, nuluptą labai minkštai virtą kiaušinį, pagardinkime druską ir pipirais. Dubenėlio turinį gerai išplakime plakikliu, plona srovele pilkime aliejų bei dar plakime, kol padažas sutirštės.
3. Tada vištienos krūtinėlę supjaustykime nedideliais gabalėliais.
4. Pagardinkime prieskoninėmis žolelėmis.
5. Pakepinkime keptuvėje vištienos gabaliukus.
6. Galiausiai, į lėkštę dėkime suplėšytas salotas, keptos vištienos gabalėlius, apliekime skaniuoju padažu, apibarstykime skrebučiais bei tarkuotu parmezano sūriu. Tikras skanumėlis!
Ingredientai
- romaninių salotų (galime panaudoti Iceberg'o salotas)
- vištienos krūtinėlės
- skrebučių (krutonų)
- tarkuoto parmezano sūrio
- Padažas:
- Vusterio padažo: 1 arbatinio šaukštelio (Kitaip Verdčesterio padažo)
- 1 kiaušinio
- 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukštelio Dijon garstyčių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia salotas nuplaukime, nusausinkime bei dėkime į šaldytuvą, kol pakepsime vištieną, bei pasigaminsime skrebučius bei skanų padažą.
2. Tada gaminame cezario salotų padažą: Kiaušinį panardinkite į verdantį vandenį ir virkime 1,5-2 minutes (ne ilgiau). Paskui apliekime šaltu vandeniu bei palaukime kol atauš. Česnaką išspauskime. Į dubenėlį dekime Vusterio padažą, citrinos sultis, garstyčias, česnaką, nuluptą labai minkštai virtą kiaušinį, pagardinkime druską ir pipirais. Dubenėlio turinį gerai išplakime plakikliu, plona srovele pilkime aliejų bei dar plakime, kol padažas sutirštės.
3. Tada vištienos krūtinėlę supjaustykime nedideliais gabalėliais.
4. Pagardinkime prieskoninėmis žolelėmis.
5. Pakepinkime keptuvėje vištienos gabaliukus.
6. Galiausiai, į lėkštę dėkime suplėšytas salotas, keptos vištienos gabalėlius, apliekime skaniuoju padažu, apibarstykime skrebučiais bei tarkuotu parmezano sūriu. Tikras skanumėlis!
Raktažodžiai:
salotos, vistiena, cezario salotos, vistienos krutinele, parmezano suris, suris, vusterio padazas, skrebuciai, skrudinta duona
TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
SALOTOS SU FETA SŪRIU
Cezario salotos su krevetėmis
KREVEČIŲ KOKTEILIS
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
SALOTOS SU BAKLAŽANAIS
Morkų salotos su imbieru
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
Gaivios salotos su pankoliu ir avokadu
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Gaivios salotos su kietuoju sūriu.
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Gaivios salierų salotos
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Špinatų grybų salotos su riešutais
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU SŪRIU
Pikantiškos vištienos salotos
Vištienos šašlykas grietinės ir pomidorų padažo marinate