Močiutės silkė kaimiškai - su morkomis, svogūnais ir pievagrybiais
Kategorija: Salotos, mišrainės
Ingredientai
- silkė: 2 puselių
- morkos: 1 (didelės)
- svogūnai: 2
- pievagrybiai: 3 (tinka ir mėgstami miško grybai)
- paprikos: 1
- kečupas / pomidorų padažas
- aliejus (daržovių kepimui)
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sutarkuojame morką.
2. Tuomet svogūnus perpjauname perpus bei supjaustome pusžiedžiais.
3. Tada paprikas supjaustome nedidelėmis juostelėmis
4. Po to pievagrybius supjaustome grežinėliais.
5. Paskui viską pakepiname aliejuje.
6. Bebaigiant kepti pilame kečupą-pomidorų padažą ir vandenį, kad būtų skysčiau, dar šiek tiek patušiname.
7. Uždengtą daržovių troškinį paliekame visiškai atvėsti.
8. Po to silkę supjaustome nedideliais gabaliukais.
9. Silkę sumaišome su daržovių troškiniu. Galima ir nemaišyti, o tiesiog patiekti toje pačioje lėkštėje. Kiekvienam valgytojui kaip labiau patinka. Pasilepinkit tobula silke!
10. Santrauka: Močiutės silkė kaimiškai - tai paprastas, skanus ir autentiškas patiekalas, kuris džiugins savo skoniu ir suteiks sotumo. Šis patiekalas lengvai pritaikomas su įvairiais ingredientais, o jo skonis geriausiai atsiskleidžia, kai patiekalas šiek tiek pastovi ir pritraukia skonius.