Karšta perlinių kruopų ir pievagrybių mišrainė
Kategorija: Salotos, mišrainės
Tokia perlinių kruopų ir pievagrybių mišrainė gali būti nuostabi vakarienė arba lengvesni pietūs. Tikrai patiko mintis karštą mišrainę pasigaminti su perlinėmis kruopomis, nes jos dažnai mūsų virtuvėse būna primirštos (o tai mano akimis yra didžiulė klaida). Taigi, gaminam ir skanaujame!
1. Iš pradžių pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Tuomet suberkite pievagrybius ir pakepinkite kelias minutes.
4. Porą supjaustykite žiedais. Berkite į keptuvę ir pakepinkite.
5. Tada morkas nuskuskite bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Pakepinkite kartu su pievagrybiais bei poru.
6. Po kelių minučių, kai jau morkos šiek tiek suminkštėja, suberkite perlines kruopas. Pakaitinkite viską, mišrainę kartas nuo karto pamaišydamos.
7. Po to petražoles susmulkinkite ir įmaišykite į mišrainę.
8. Pabarstykite druska ir pašlakstykite citrinos sultimis. Patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- virtos perlinės kruopos: 300 gramų
- morkos: 2-3
- porai: 1
- pievagrybiai: 250 gramų
- aliejus: šlakelio
- petražolės: ryšulėlio
- druska: žiupsnio
- citrinos sultys: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Tuomet suberkite pievagrybius ir pakepinkite kelias minutes.
4. Porą supjaustykite žiedais. Berkite į keptuvę ir pakepinkite.
5. Tada morkas nuskuskite bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Pakepinkite kartu su pievagrybiais bei poru.
6. Po kelių minučių, kai jau morkos šiek tiek suminkštėja, suberkite perlines kruopas. Pakaitinkite viską, mišrainę kartas nuo karto pamaišydamos.
7. Po to petražoles susmulkinkite ir įmaišykite į mišrainę.
8. Pabarstykite druska ir pašlakstykite citrinos sultimis. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
kruopos, perlines kruopos, morkos, porai, pievagrybiai, aliejus, petrazoles, druska, citrinos sultys
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Orkaitėje kepta žuvis su perlinėmis kruopomis, svogūnais ir pievagrybiais
Pieniška perlinių kruopų sriuba
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
POMIDORŲ, PIEVAGRYBIŲ IR PORŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Perlinių kruopų košė su bulvių tarkiais
RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ
PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Vištienos kepenėlių ir pievagrybių mišrainė krepšeliuose
Burokelių mišrainė su pupelėmis
Sluoksniuota silkės mišrainė su pievagrybiais, kiaušiniu ir majonezu
Keptų krabų lazdelių mišrainė
Burokėlių mišrainė su pupelėmis - kiek kitaip nei įprastai!
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais
Keptų bulvių mišrainė
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir konservuotais kukurūzais
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS
Morkų mišrainė su riešutais