Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
Kategorija: Salotos, mišrainės
Tai tik dar viena iš variacijų kaip patiekti aštuonkojį. Kitaip sakant, visa esmė ir paslaptis yra teisingai pagaminti (išvirti) patį aštuonkojį, kad jis nebūtų "guminis", bet būtų gerai išviręs. O ką jau iš jo norime gaminti, kaip norime jį patiekti, čia jau tik detalės. Jei aštuonkojis bus gerai išvirtas, tai bet koks patiekalas bus skanus. Tad pabandykite ir jūs.
1. Pirmiausiai išvirkite aštuonkojį: į verdančio vandens puodą sudėkite visus virimui reikalingus ingredientus (lauro lapus, česnaką, citriną, pipirus, druską ir šliūkštelkite degtinės), tada dėkite aštuonkojį. Sakoma, kad pirmiausiai reikia aštuonkojį laikant už galvos tris kartus panardinti į verdantį vandenį ir iš karto ištraukti, kad visas gražiai susiraitytų - taip aštuonkojis nebus guminis.
2. Tada virkite maždaug 35 minutes, po to išjunkite ugnį ir palikite apie 2 valandas pastovėti tame karštame vandenyje.
3. Aštuonkojį galite išvirti iš vakaro, tuomet išimtą ir nusausintą jį dėti į šaldytuvą.
4. Prieš gaminant aštuonkojį trumpam pamarinuokite balzamiko ir alyvų aliejaus marinate.
5. Salotoms bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite (galima ir apkepti ant sviesto).
6. Pusžiedžiais supjaustykite svogūną ir pamarinuokite citrinos, vyno acto ir cukraus marinate.
7. Salierus, česnaką, laiškinius svogūnus ir krapus susmulkinkite.
8. Dėkite visus ingredientus į dubenį, susmulkintą aštuonkojį (taip pat supilkite aštuonkojo ir svogūnų marinatus), neužmirškite aliejaus, viską sumaišykite.
9. Jeigu iškęsite, dėkite valandai į šaldytuvą, kad susimaišytų skoniai. Skanaus!
Ingredientai
- aštuonkojis: 1 didelio (maždaug 800 gramų)
- balzamikas
- alyvų aliejus
- Virimui:
- lauro lapai: 3
- česnakas: 1 skiltelės
- citrinos: 0,5 (perpjautos)
- degtinė: 25 mililitrų
- pipirų grūdeliai: keletos
- druska
- Salotoms:
- bulvės: 6-8
- mėlynieji svogūnai: 1 nedidelio
- saliero stiebai: 2
- česnakas: 1 skiltelės
- laiškiniai svogūnai: 1 saujos
- citrinos sultys: išspaustų iš 0,5 vieneto
- vyno actas
- cukrus: trupučio
- alyvų aliejus
- grūsti juodieji pipirai
- druska
- žalumynai: krapai, petražolės, kalendra ir panašiai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausiai išvirkite aštuonkojį: į verdančio vandens puodą sudėkite visus virimui reikalingus ingredientus (lauro lapus, česnaką, citriną, pipirus, druską ir šliūkštelkite degtinės), tada dėkite aštuonkojį. Sakoma, kad pirmiausiai reikia aštuonkojį laikant už galvos tris kartus panardinti į verdantį vandenį ir iš karto ištraukti, kad visas gražiai susiraitytų - taip aštuonkojis nebus guminis.
2. Tada virkite maždaug 35 minutes, po to išjunkite ugnį ir palikite apie 2 valandas pastovėti tame karštame vandenyje.
3. Aštuonkojį galite išvirti iš vakaro, tuomet išimtą ir nusausintą jį dėti į šaldytuvą.
4. Prieš gaminant aštuonkojį trumpam pamarinuokite balzamiko ir alyvų aliejaus marinate.
5. Salotoms bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite (galima ir apkepti ant sviesto).
6. Pusžiedžiais supjaustykite svogūną ir pamarinuokite citrinos, vyno acto ir cukraus marinate.
7. Salierus, česnaką, laiškinius svogūnus ir krapus susmulkinkite.
8. Dėkite visus ingredientus į dubenį, susmulkintą aštuonkojį (taip pat supilkite aštuonkojo ir svogūnų marinatus), neužmirškite aliejaus, viską sumaišykite.
9. Jeigu iškęsite, dėkite valandai į šaldytuvą, kad susimaišytų skoniai. Skanaus!
Raktažodžiai:
astuonkojis, balzamikas, salotos, lauro lapai, cesnakas, degtine, druska, bulves, svogunai, krapai, petrazoles
Skanus padažas balandėliams
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
Karšti sumuštiniai kitaip su daktariška dešra ir sūriu orkaitėje
Mažos skanių ir sultingų pomidorų auginimo paslaptys
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
Spagečiai Su Vištiena
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Gruziniska "Charčio"
Kanapynė - karštos su lupena virtos bulvės su kanapių sėklomis
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Tradicinės kiniškos agurkų salotos
Kanapynė - karštos su lupena virtos bulvės su kanapių sėklomis
Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais
Juka - kraujo sriuba
Krevečių Ir Bulvių Salotos
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Marinuota silkė su svogūnais, actu ir cinamonu
Marinuota silkė su svogūnais, actu ir cinamonu
Vištienos plovas su pistacijomis
Įdarytas kalmaras su vištiena, sūriu ir kiaušiniu