Salotos su burrata, figomis ir prosciutto kumpiu

Kategorija: Salotos, mišrainės


Salotos su burrata, figomis ir prosciutto kumpiu

Paskelbė:
06 Rugpjūčio 2022
Atėjus šiltesniam metų sezonui, visada stengiuosi valgyti daugiau salotų, bet nei vienos jų neatrodo nuobodžiai. Kaip tik labai stengiuosi jas sukurti kuo maistingesnes ir spalvingesnes, todėl tikrai įtraukiu ir tokius ingredientus kaip sūris, įvairiausios sėklos ir riešutai, vaisiai, mėsa arba žuvis. Šitaip salotos tikrai pavirsta nebe nuobodžiu "dietiniu" maistu, o sveikais ir sočiais pietumis! ?

Šį kartą šiose salotose idealiai sudera špinatai, burrata, prosciutto kumpis, figos ir pistacijos. Na, o viską vainikuoja tiesiog nuostabus padažas. Geriausia dalis? Viską pasigaminsime labai greitai! 



Ingredientai



  • Salotoms:
    • špinatai: 150 gramų
    • burratos: 1
    • figos: 4-5
    • prosciutto kumpis: 100 gramų
    • nelukštentos kanapių sėklos: 2 valgomųjų šaukštų
    • pistacijos: 1 saujelės
  • Avietiniam padažui:
    • avietės: 125 gramų
    • alyvuogių aliejus: 75 mililitrų
    • medus: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • baltojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio

Recepto paruošimas



1. Padažas: Visus padažui nurodytus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
2. Salotos: Nuplauname špinatus, apšlakstome juos keliais šaukštais padažo ir išmaišome.
3. Suplėšome burratą sūrį, supjaustome figas, pakepiname pistacijas, jeigu pirkome jas nekepintas.
4. Salotų serviravimas: Ant pasirinktos lėkštės dugno paskleidžime špinatus.
5. Išdėliojame figas, burratą ir kumpį. Salotų viršų apibarstome kanapių sėklomis ir pistacijomis.
6. Apšlakstome dar keliais šaukštais padažo. Patiekiame iškart. Skanaujame!
7. Patarimas: Jei liko padažo perpilame į sandariai uždaromą indelį ir laikome šaldytuve. Sunaudojame per savaitę. Padažas tinka įvairioms salotoms, prie paukštienos arba sūrių.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: