Salotos su burrata, figomis ir prosciutto kumpiu
Kategorija: Salotos, mišrainės
Atėjus šiltesniam metų sezonui, visada stengiuosi valgyti daugiau salotų, bet nei vienos jų neatrodo nuobodžiai. Kaip tik labai stengiuosi jas sukurti kuo maistingesnes ir spalvingesnes, todėl tikrai įtraukiu ir tokius ingredientus kaip sūris, įvairiausios sėklos ir riešutai, vaisiai, mėsa arba žuvis. Šitaip salotos tikrai pavirsta nebe nuobodžiu "dietiniu" maistu, o sveikais ir sočiais pietumis! ?
Šį kartą šiose salotose idealiai sudera špinatai, burrata, prosciutto kumpis, figos ir pistacijos. Na, o viską vainikuoja tiesiog nuostabus padažas. Geriausia dalis? Viską pasigaminsime labai greitai!
1. Padažas: Visus padažui nurodytus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
2. Salotos: Nuplauname špinatus, apšlakstome juos keliais šaukštais padažo ir išmaišome.
3. Suplėšome burratą sūrį, supjaustome figas, pakepiname pistacijas, jeigu pirkome jas nekepintas.
4. Salotų serviravimas: Ant pasirinktos lėkštės dugno paskleidžime špinatus.
5. Išdėliojame figas, burratą ir kumpį. Salotų viršų apibarstome kanapių sėklomis ir pistacijomis.
6. Apšlakstome dar keliais šaukštais padažo. Patiekiame iškart. Skanaujame!
7. Patarimas: Jei liko padažo perpilame į sandariai uždaromą indelį ir laikome šaldytuve. Sunaudojame per savaitę. Padažas tinka įvairioms salotoms, prie paukštienos arba sūrių.
Šį kartą šiose salotose idealiai sudera špinatai, burrata, prosciutto kumpis, figos ir pistacijos. Na, o viską vainikuoja tiesiog nuostabus padažas. Geriausia dalis? Viską pasigaminsime labai greitai!
Ingredientai
- Salotoms:
- špinatai: 150 gramų
- burratos: 1
- figos: 4-5
- prosciutto kumpis: 100 gramų
- nelukštentos kanapių sėklos: 2 valgomųjų šaukštų
- pistacijos: 1 saujelės
- Avietiniam padažui:
- avietės: 125 gramų
- alyvuogių aliejus: 75 mililitrų
- medus: 3-4 valgomųjų šaukštų
- baltojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Padažas: Visus padažui nurodytus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
2. Salotos: Nuplauname špinatus, apšlakstome juos keliais šaukštais padažo ir išmaišome.
3. Suplėšome burratą sūrį, supjaustome figas, pakepiname pistacijas, jeigu pirkome jas nekepintas.
4. Salotų serviravimas: Ant pasirinktos lėkštės dugno paskleidžime špinatus.
5. Išdėliojame figas, burratą ir kumpį. Salotų viršų apibarstome kanapių sėklomis ir pistacijomis.
6. Apšlakstome dar keliais šaukštais padažo. Patiekiame iškart. Skanaujame!
7. Patarimas: Jei liko padažo perpilame į sandariai uždaromą indelį ir laikome šaldytuve. Sunaudojame per savaitę. Padažas tinka įvairioms salotoms, prie paukštienos arba sūrių.
Raktažodžiai:
spinatai, burratos, kumpis, salotos, figos, pistacijos, kanapiu seklos, avietes, aliejus, medus, actas, druska
Sumuštiniai su burrata sūriu ir kumpiu
Kanapynė - karštos su lupena virtos bulvės su kanapių sėklomis
Žiedinių kopūstų salotos
Kažkas naujo: Vištienos salotos su mėtomis ir agurkais
Wedge salad - trikampės sūrio su mėlynuoju pelėsiu salotos, šonine ir vyšniniais pomidorais
Virto kumpio salotos / mišrainė su pekino kopūstais, sūriu ir pomidorais
Salotos su persimonu, kumpiu ir feta sūriu
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
Obuolių ir morkų salotos su majonezu
Burgo bulvių salotos / mišrainė
Pad Thai su krevetėmis
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Gaivios salotos su kepta lašiša
Salotos su krevetėmis, putpelių kiaušiniais ir vyšniniais pomidorais
Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais
Cezario salotos su vištiena
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česnakais
Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai
Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas
RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais