Salotos su slyvomis ir varškės sūriu

Kategorija: Salotos, mišrainės


Salotos su slyvomis ir varškės sūriu

Paskelbė:
12 Spalio 2022
Kai tik prasideda uogų arba daržovių sezonas, taip iškart ir norisi bent po vieną patiekalą su jomis pagaminti. Tikriausiai galiu net pripažinti, kad noriu to ar nenoriu, bet ganėtinai tikrai gaminu sezonišką maistą. Vasarą mano virtuvėje vyrauja daug šviežių daržovių ir uogų, na o žiemą stengiuosi ieškoti receptų su šakninėmis daržovėmis. Ir tikrai neskubu į parduotuvę kiekvieną dieną pirkti agurkų ar pomidorų.

Slyva, beveik esu tikra, kad yra ta uoga, su kuria gaminu mažiausiai, todėl kiekvienas receptas privalo būti gerai apgalvotas bei pasvertas. Šį kartą sugalvojau pagaminti salotų su slyvoms ir į kompaniją pakviesti marinuotų varškės sūrio gabaliukų. Man labai patinka pačio marinuoto sūrio idėja, nes šitoks paruoštukas šaldytuve gali pastovėti ir savaitę laiko, o pagardins pačias įvairiausias salotas. 



Ingredientai



  • slyvos: 4
  • salotos: pundelio
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • rudas cukrus: žiupsnio
  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • kanapių brandoliai: 1 arbatinio šaukštelio

  • Marinuotiems sūrio gabaliukams:
    • varškės sūris: 100 gramų
    • druska: žiupsnio
    • čili drožlės: žiupsnio
    • Provanso žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia varškės sūrį supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
2. Sudėkite juos į indą.
3. Pabarstykite druska, čili, susmulkintu česnaku ir žolelėmis.
4. Apipilkite aliejumi, kad apsemtų. Padėkite į šaldytuvą.
5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
6. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kauliukus ir supjaustykite skiltelėmis.
7. Suberkite jas į keptuvę, pabarstykite ruduoju cukrumi ir pakepinkite, kol šiek tiek karamelizuosis.
8. Tada į lėkštes dėkite salotų lapelius, karamelizuotas slyvas, marinuotus sūrio gabaliukus.
9. Pabarstykite kanapių branduoliais ir apšlakstykite aliejumi. Patiekite ir skanaukite! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: