Uogų salotos (veganiškas RAW desertas)
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Labai spalvingas uogų desertas, itin populiarus ne tik per vaikiškas šventes, bet ir per suaugusių pobūvius. Šiais laikais tikriausiai beveik visos uogos yra prieinamos ištisus metus, tad "Uogų salotas" galite pasiruošti net Kalėdoms. Desertas yra pagaminamas per vos 10 minučių; užteks 6-20 žmonių, priklausomai nuo kiekio kitų desertų patiektų ant desertų stalo. Čia svarbiausia turėti labai gražų indą atitinkantį ruošiamo patiekalo dievišką skonį.
1. Pirmiausia peilio pagalba nupjaustykite braškių kotelius ir baltas bei žalsvas uogų dalis.
2. Atskirai kiekvieną grupę uogų nuplaukite rėtuke po šalto vandens srove, nuvarvinkite, nusausinkite išdėję ant popierinio rankšluosčio.
3. Tada stambias braškes supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabaliukais. Pjaustant išilgai, gabaliukai bus tarsi širdutės formos ir atrodys patraukliau.
4. Braškes pabarstykite cukrumi ir lengvai išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje maždaug 3-5 minutes, kol išsiskiria sultys.
5. Po to į braškes sudėkite mėlynes ir gervuoges, lengvai išmaišykite, kad visos uogos pasidengtų braškių sultimis. Berkite uogas į dailų dubenį, paviršių pabarstykite avietėmis, dabar nemaišykite, nes avietės gali subyrėti.
6. Uogų salotas patiekite desertinėse vazelėse su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais, lėkštelėse ant biskvito riekės, pusryčiams su blynais. Skanaus!
Ingredientai
- smulkus cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- šviežios braškės: 500 gramų
- avietės: 200 gramų
- mėlynės: 100 gramų
- gervuogės: 200 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia peilio pagalba nupjaustykite braškių kotelius ir baltas bei žalsvas uogų dalis.
2. Atskirai kiekvieną grupę uogų nuplaukite rėtuke po šalto vandens srove, nuvarvinkite, nusausinkite išdėję ant popierinio rankšluosčio.
3. Tada stambias braškes supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabaliukais. Pjaustant išilgai, gabaliukai bus tarsi širdutės formos ir atrodys patraukliau.
4. Braškes pabarstykite cukrumi ir lengvai išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje maždaug 3-5 minutes, kol išsiskiria sultys.
5. Po to į braškes sudėkite mėlynes ir gervuoges, lengvai išmaišykite, kad visos uogos pasidengtų braškių sultimis. Berkite uogas į dailų dubenį, paviršių pabarstykite avietėmis, dabar nemaišykite, nes avietės gali subyrėti.
6. Uogų salotas patiekite desertinėse vazelėse su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais, lėkštelėse ant biskvito riekės, pusryčiams su blynais. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
cukrus, braskes, avietes, melynes, gervuoges, veganiska, salotos, uogu salotos, veganiskos salotos
Panašūs receptai

RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais

Salotos su slyvomis ir varškės sūriu

Salotos su slyvomis ir varškės sūriu

Veganiškas tinginių meduolių - bananų tortas su sojų jogurtu

Veganiškas desertas: Galetės su obuoliais

Pavasarinės braškių salotos

Morkos su cukrumi

Salotos su slyviniais pomidorais, feta ir braškėmisa

Gaivios salotos su kepta lašiša

Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru

Salotos su braškėmis ir burata sūriu

Paprasti virtiniai su vyšniomis