Virtų plaučių paštetas su brendžiu ir ančiuviais
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai
Ingredientai
- virti plaučiai: 300 gramų
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skitelių
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)
- brendis: šlakelio
- druska: pagal skonį
- malti juodieji pipirai: žiupsnio
- šalavijas: kelių lapelių (puikiai tinka tiek džiovintas, tiek šviežias)
- sūdytų ančiuvių filė: 3
- sviestas: 100 gramų (paštetui)
- lydytas sviestas: 50 gramų (pašteto viršui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2. Tada keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir jame pakepinkite svogūną, kol šis suminkštės.
3. Sudėkite susmulkintą česnaką ir pakaitinkite maždaug minutę. Supilkite brendį, dėkite šalavijo lapelius. Padidinkite kaitrą ir kepkite maišydami dar kelias minutes.
4. Į maisto smulkintuvą sudėkite pasmulkintus virtus plaučius, kepintus svogūnus, ančiuvius, ištirpintą sviestą (100 gramų). Smulkinkite kol masė taps vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
5. Jeigu norisi, kad paštetas būtų švelnus tarsi kremas, dar pertriname jį per smulkų sietelį. Aš būtent taip ir padariau.
6. Sudėkite paruošta paštetą į indelius, užpilkite lydytą sviestu ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve.
7. Užpylus lydytą sviestą, bet jam dar nesustingus, pašteto viršų galima papuošti raudonais pipiriukais, džiovintomis žolelėmis, lapeliais arba gėlių žiedais. Skanaukite! :)