Naminis žemės riešutų sviestas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Užkandžiai
Ar žinojote, jog natūralus riešutų sviestas yra netik skanus užkandis, bet ir labai maistingas, sveikatai naudingų savybių turintis maisto produktas? Moksliniai tyrimai rodo, jog riešutų sviestas gali padėti sumažinti širdies ligų riziką, kraujo spaudimą, reguliuoti cholesterolio lygį bei sumažinti tulžies akmenų susidarymo riziką.
Tai puikus maisto papildas, daugumos žmonių mėgstamas vartoti su košėmis, vaisiais, skrebučiais ir ryžių trapučiais. Kadangi riešutų sviestas yra puikus baltymų šaltinis, sportininkai jį naudoja pagardinti varškei ir kokteiliams.
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Riešutus apie 10–15 minučių paskrudinkite orkaitėje.
3. Tada reikia juos sumalti! Malti galite virtuvės kombainu arba trintuvu. Malkite nedideliu greičiu, retkarčiais nugrandykite nuo sienelių prilipusią riešutų masę bei vėl malkite, kol riešutai tampa drėgni, tai yra iš jų pradeda skirtis aliejus. Jei turite gerą kombainą arba trintuvą, tai tetruks apie 3–5 minutes. Šiuo etapu, kad pagreitintumėte procesą, supilkite aliejų (jei norisi, pagal skonį pasaldiname arba įberiame druskos) bei dar pamalkite kelias minutes, kol susidaro norima konsistencija.
4. Kuo ilgiau malsite, tuo skystesnis bus sviestas. Skanaukite!
Tai puikus maisto papildas, daugumos žmonių mėgstamas vartoti su košėmis, vaisiais, skrebučiais ir ryžių trapučiais. Kadangi riešutų sviestas yra puikus baltymų šaltinis, sportininkai jį naudoja pagardinti varškei ir kokteiliams.
Ingredientai
- žemės riešutai be luobelės: 500 gramų
- aliejus: 2 arbatinių šaukštelių (idealiausia kokosų, makadamijų riešutų ar bet kokio kito, išskyrus alyvuogių aliejų)
- druska: pagal skonį
- miltelinis cukrus: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Riešutus apie 10–15 minučių paskrudinkite orkaitėje.
3. Tada reikia juos sumalti! Malti galite virtuvės kombainu arba trintuvu. Malkite nedideliu greičiu, retkarčiais nugrandykite nuo sienelių prilipusią riešutų masę bei vėl malkite, kol riešutai tampa drėgni, tai yra iš jų pradeda skirtis aliejus. Jei turite gerą kombainą arba trintuvą, tai tetruks apie 3–5 minutes. Šiuo etapu, kad pagreitintumėte procesą, supilkite aliejų (jei norisi, pagal skonį pasaldiname arba įberiame druskos) bei dar pamalkite kelias minutes, kol susidaro norima konsistencija.
4. Kuo ilgiau malsite, tuo skystesnis bus sviestas. Skanaukite!
Raktažodžiai:
zemes riesutai, riesutai, riesutu sviestas, zemes riesutu sviestas, aliejus, druska, kokosu aliejus, cukrus, miltelinis cukrus, naminis zemes riesutu sviestas, sviestas
PIENO KOKTEILIS SU BANANAIS, ŽEMĖS RIEŠUTŲ SVIESTU IR ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
Traškūs riešutų skrebučiai
Naminiai ledai Snickers su riešutų sviestu, bananais ir graikišku jogurtu
Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais
Veganiški šokoladiniai, riešutų sviesto saldainiai be glitimo
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais
Kalėdinis keksas
Sūrio užkandis su vynuogėmis
Valgyti sviestą – ne tik sveika: jis padeda ir sulieknėti
Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas
SOTUSIS PIENO KOKTEILIS
RIEŠUTŲ SVIESTO IR BANANŲ LEDŲ KOKTEILIS
KOKOSŲ PIENO IR DATULIŲ KOKTEILIS
Špinatų ir aviečių salotos
Tofu sūrio pyragas su mangais
Ispaniškas vištienos troškinys
Greitai paruošiami avižiniai ir graikiško jogurto keksiukai
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
Saldainiai Rafaelo
Riešutinis pyragas
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
Avižinė košė su cukinijomis