Naujametiniai Laimės sausainukai
Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Desertų receptai
Ingredientai
- Kvietiniai miltai: 60 g
- Cukrus: 85 g
- Vanduo: 80 ml
- Kokosų aliejus: 3 valg. š.
- Vanilės aromatas: keli lašai
- Druska: 0,5 arb. š.
1. Sumaišyti visus ingredientus kartu nedideliame dubenėlyje.
2. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
3. Skardoje ant kepimo popieriaus pilti pilną šaukštą tešlos ir paskleisti į apvalų, maždaug 5 cm. skersmens apskritimą (kepti tik po 3-4 sausainius, nes labai greitai sukietėja ir galima nespėti įdėti žinučių į vidų).
4. Kepti 8-10 min arba kol kraštai pradės ruduoti.
5. Mentele pakelti sausainius, įdėti norimą raštelį į centrą ir švelniai perlenkti per pusę.
6. Sausainį dar kartą perlenkti per pusę uždėjus ant stiklinės/puodelio krašto. Turi būti švelnus sulenkimas, tarsi banga.
7. Suformuotus sausainiukus sudėti į keksiukų formelę, taip jie neišsileis ir vėsdami sukietės, ir laikys savo formą.
Panašūs receptai
Natūraliai saldūs kokosiniai sausainukai
Tiramisu nekeptas tortas
Avietiniai keksiukai su šokolado traškučiais
Avižiniai sausainiai su obuoliais
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
Šokoladinis kavos tortas
Bananiniai keksiukai su Nutella
Karališkas slyvų pyragas su morengu
Sausainiai per mėsmalę
Karameliniai pūstų ryžių batonėliai
Mandarinų tortas Kūčioms
Karamelininis Tinginys - vyniotinis su varške