Naujametiniai Laimės sausainukai
Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Desertų receptai

Ingredientai
- Kvietiniai miltai: 60 g
- Cukrus: 85 g
- Vanduo: 80 ml
- Kokosų aliejus: 3 valg. š.
- Vanilės aromatas: keli lašai
- Druska: 0,5 arb. š.
1. Sumaišyti visus ingredientus kartu nedideliame dubenėlyje.
2. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
3. Skardoje ant kepimo popieriaus pilti pilną šaukštą tešlos ir paskleisti į apvalų, maždaug 5 cm. skersmens apskritimą (kepti tik po 3-4 sausainius, nes labai greitai sukietėja ir galima nespėti įdėti žinučių į vidų).
4. Kepti 8-10 min arba kol kraštai pradės ruduoti.
5. Mentele pakelti sausainius, įdėti norimą raštelį į centrą ir švelniai perlenkti per pusę.
6. Sausainį dar kartą perlenkti per pusę uždėjus ant stiklinės/puodelio krašto. Turi būti švelnus sulenkimas, tarsi banga.
7. Suformuotus sausainiukus sudėti į keksiukų formelę, taip jie neišsileis ir vėsdami sukietės, ir laikys savo formą.
Panašūs receptai

Natūraliai saldūs kokosiniai sausainukai

Tiramisu nekeptas tortas

Avietiniai keksiukai su šokolado traškučiais

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Nekeptas tortas su kondensuotu pienu

Šokoladinis kavos tortas

Bananiniai keksiukai su Nutella

Karališkas slyvų pyragas su morengu

Sausainiai per mėsmalę

Karameliniai pūstų ryžių batonėliai

Mandarinų tortas Kūčioms

Karamelininis Tinginys - vyniotinis su varške