Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Šventinis vištienos kepenėlių paštetas

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Padažų, užpilų, pagardų receptai


Šventinis vištienos kepenėlių paštetas

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kepenėlės: 500 g
  • Morkos: 1 vnt.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Grietinėlė: 100 ml
  • Sviestas: 60 g
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Lauro lapai: 1 vnt.
  • Čiobreliai: kelios šakelės (arba rozmarinai)



Recepto paruošimas

1. Į kepimo indą įtiesti kepimo popieriaus ir sudėti kepenėles.

2. Morkas ir svogūnus supjautyti didesniais gabalėliais ir išdėlioti ant kepenėlių.

3. Supilti grietinėlę.

4. Sviestą supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti inde.

5. Berti druskos ir pipirų, uždėti lauro lapą ir čiobrelių šakeles.

6. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min (kepimo laikas gali skirtis, atsižvelgiant į jūsų orkaitę).

7. Praėjus kepimo laikui, nuimti lauro lapą ir čiobrelius. Viską perkelti į indą aukštesniais kraštais.

8. Rankiniu trintuvu viską sutrinti iki vientisos konsistencijos ir išpilstyti į indelius.

9. Ištirpinti sviestą ir juo užpilti paštetą. Pilnai atvėsinti ir perkelti į šaldytuvą.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook