Troškintos vištienos kepenėlės sūrio-jogurto padaže
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- vištienos kepenėlės: 600 gramų (tinka ir kitokios, tinka ir vištienos širdelės)
- svogūnai: 2
- vanduo: 1 stiklinės
- lydytas sūris: 150 gramų
- natūralus jogurtas be priedų: 200 gramų
- česnakas: 3 skiltelių
- smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
- Provanso žolelės (arba čiobrelis)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos kepenėles supjaustykite.
2. Pabarstykite Provanso žolelėmis arba čiobreliais, išmaišykite ir palikite pastovėti, kol kepsite svogūnus.
3. Tada svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
4. Apkepinkite, kol gražiai pagelsta.
5. Išimkite iš keptuvės.
6. Tuomet toje pačioje keptuvėje apkepinkite vištienos kepenėles, kol dailiai apskrunda.
7. Dėkite atgal svogūnus, įpilkite stiklinę vandens bei uždengusios patroškinkite maždaug 10 minučių.
8. Tada sudėkite sūrį bei maišykite, kol jis išsilydo. Jogurtą sumaišykite su krapais, susmulkintais česnakais bei sudėkite į keptuvę su kepenėlėmis, įberkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių pagal savo skonį.
9. Viską išmaišykite bei uždengusios troškinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių. Skanaukite!
10. Pastebėjimas: Labai gardus padažas. Jogurtą galite pakeisti grietine arba grietinėle.
11. Pastebėjimas: Šis patiekalas gal net skanesnis antrą dieną, nei pirmą:)
12. Santrauka: Šis receptas suteikia vištienos kepenėlėms naują skonį, derinant jas su kreminiu sūrio ir jogurto padažu bei aromatingomis žolelėmis. Tai ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kurį lengva paruošti namuose. Eksperimentuokite su ingredientais ir prieskoniais, kad atrastumėte savo tobulą skonio derinį.
Panašūs receptai











