Traškūs vištienos kepsneliai su kefyru ir Džiugo sūriu
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištienos krūtinėlių file: 1
- bulvių traškučių: 150 gramų
- tarkuoto "Džiugo" sūrio: 100 gramų
- kiaušinių: 2
- miltų: 3 valgomųjų šaukštų
- česnako: 2 skiltelių
- provanso žolelių: 1 arbatinio šaukštelio
- sojos padažo: 1 valgomojo šaukšto
- kefyro: 100 mililitrų
- natūralaus jogurto: 150 gramų
- citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
- agurkų: 1
- krapų
- druskos
- pipirų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištieną supjaustykite pailgais kepsneliais bei užmarinuokite mažiausiai 60 minučių tokiame marinate: kefyras, sojos padažas, česnakas, provanso žolelės, druska ir pipirai.
2. Tuomet orkaitę ikaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą patepkite aliejumi.
3. Paniravimui pasiruoškite 3 dubenėlius: miltų, plaktų kiaušinių bei bulvių traškučių. Aš pati šį kartą bulvių traškučius tiesiog sumaigiau pakuotėje su kočėlu į trupinius.
4. Po to gautus trupinukus sumaišykite su Džiugo sūriu.
5. Merkite vištienos gabaliukus į miltus, paskui į kiaušinio plakinį ir pabaigoje į čipsų/sūrio trupinius.
6. Kepkite maždaug pusvalandį.
7. Padažas: Sumaišykite jogurtą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir krapais. Įdėkite smulkiai supjaustytų agurkų. Aš šį kartelį dar paskaninau česnako skiltele.
8. Patiekite ir mėgaukitės!