Kijevo kotletai iš maltos vištienos

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Kijevo kotletai iš maltos vištienos

Paskelbė:
13 Liepos 2022

Ingredientai



  • maltos vištienos: 600 gramų
  • druskos
  • pipirų
  • smulkintų žalumynų (petražolių, krapų, bazilikų): 1 saujos
  • česnako: 1 skiltelės
  • kiaušinių: 2
  • miltų: 2 stiklinių
  • pieno: 0,5 stiklinės
  • džiūvėsėlių
  • aliejaus
  • sviesto: 100 gramų

Recepto paruošimas



1. Patarimas prieš gaminant: Patiekalas pavyks skanesnis, jeigu vištiena susimalsite namie pats, o ne naudosite pirktinį vištienos faršą - su juo rezultatas nebūna toks geras.
2. Iš pradžių žalumynus, česnaką sumaišome su sviestu, pagardiname druska bei pipirais.
3. Padedame sustingti.
4. Tuomet į maltą vištieną įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, dedame miltų, pilame pieno bei išmaišome masę.
5. Iš mėsos formuojame paplotį, į vidurį dedame po gabaliuką sviesto bei suformuojame kotletus.
6. Tada įkaitiname keptuvėje aliejų, kotletus gausiai apvoliojame džiūvėsėliuose bei kepame iš visų pusių, kol gražiai parus. Patiekiame ir skanaujame!
7. Pastebėjimas: Youtube radau labai aiškų video, kur galima matyti visą gamybos eigą. Video rusų kalba su angliškais subtitrais, prisegu jį žemiau, jeigu būtų įdomu pažiūrėti. :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: