Kalakutienos rutuliukai su maskarpone

Kategorija: Kalakutiena


Kalakutienos rutuliukai su maskarpone

Paskelbė:
28 Sausio 2020
Visai neblogi išeina keksiukai su panašiu įdaru, pagalvojau, kodėl negalėčiau iškepti su mėsa panašius, darbo visai nedaug, o rezultatas visai neblogas.Tik reikėtų turėti maišelį su antgaliuku, o jei tokio nėra galima susukti kepimo popierių į tūtelę ir kelis kart apvynioti iki su lipnia juosta aplink, apačioje nukirpti, paliekant~0,5cm. skylutę.
Reikės:
  • 650gr. kalakutienos šlaunelių mėsos(be odos)
  • 1kiaušinio
  • 1didesnis šaukštelis krakmolo
  • 2šaukšteliai majonezo
  • 7gr. druskos
  • vidutinio svogūno(labai smulkiai pjaustyto)
  • 1skiltelės česnako, pipirų įv.rūšių
Įdarui:
  • 100gr.maskarponės sūrio
  • 1didesnio kiaušinio
  • 1šaukštelio su kaupu miltų
  • truputis druskos, peletrūno(jei nemėgstat, nedėkit)
Mėsai skirtus produktus labai gerai išminkyti(prieš tai sumalus kalakutieną), padėti į šaldytuvą nors valandai, kad mėsa sutvirtėtų.Su drėgnomis rankomis suformuoti rutuliukus, gerai juos tarp rankų padaužant(13-15) ir sudėti į kepimo indą, prieš tai į pylus 3 šaukštus aliejaus ir paskleidus po indą.Imti maišelį su įdaru(visus išv. įdarui produktus gerai išsukti, kad neliktų gumuliukų) ir durti per vidurį kukulio iki apačios ir pamažu, traukiant į viršų, stumti įdarą į kukulio vidų lig viršaus.Tik pačioje apačioje stipriai neskleisti, šiek tiek truktelėti link viršaus. 
Orkaitę įkaitinti iš anksto iki 200C , ir įdėti kepti, kol pradeda rausti viršus.Įkišus reikia įjungti viršutinį kaitinimą 5-6 minutėms, paskui į įprastinį-viršus, apačia.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: