Tiršta avienos sriuba
Kategorija: Patiekalai iš avienos / Sriubų receptai

Ingredientai
- aviena: 1 kilogramo
- lauro lapai: 2
- žolelių prieskoniai su baziliku: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sviestas: 50 gramų
- bulvės: 500 gramų
- morkos: 300 gramų
- raudonos saldžiosios paprikos: 300 gramų
- svogūnai: 2
- pomidorai: 4
- saliero šaknis: 100 gramų
- česnakas: 3 skiltelių
- kapotos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
- granatų sultys: 100 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mėsą nuplauname bei supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Tuomet sudedame į puodą ir įpilame vandens, kad apsemtu mėsą per piršto storį. Suberiame druską, pipirus bei prieskonius.
3. Įdedame lauro lapus bei užviriname. Užvirus nugriebiame putas bei verdame maždaug 90 minučių.
4. Bulves, morkas, svogūnus, pomidorus bei saliero šaknį nulupame. Nuluptas daržoves bei papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
5. Išvirusią mėsą išimame iš puodo bei apkepame svieste. Sultinį perkošiame.
6. Mėsą bei kubeliais supjaustytas daržoves sudedame į puodą. Užpilame sultiniu ir verdame dar 45 minutes.
7. Sudedame susmulkintą česnaką bei petražoles. Supilame granatų sultis ir verdame dar maždaug 10 minučių.
8. Supilstome į lėkštes, patiekiame ir lepinamės nuostabia sriuba!
Panašūs receptai











