Pomidorai savo sultyse be kaitinimo
Kategorija: Marinatai
Ingredientai
- pomidorai
- druska
- cukrus
Recepto paruošimas
1. Pomidorus įpjaunu viršūnėse kryžiuku ir nardinu į verdantį vandenį puode 2-3 minutėms.
2. Išgriebtus dedu į kuo šaltesnį vandenį ir palieku jame iki pilno atvėsimo.
3. Odelės atsiskiria nuo pomidorų, belieka jas nuimti.
4. Tuomet pomidorus sudedu į tuščią puodą (labai patogu žinoti jo litražą, tuomet bus lengva pasiskaičiuot prieskonių kiekį), užberiu santykiu - 1 l pomidorų, 1 aš su kaupu druskos, 1 aš cukraus.
5. Mediniu šaukštu pamaišau ir palieku ramybėje bent 2 h, geriau vėsesnėje patalpoje, bet ne šaldytuve.
6. Per tą laiką pomidorai išleidžia sultis, jų pilnai užteks konservavimui, nereikia pilti nei vandens, nei jokių kitokių skysčių.
7. Praėjus 2 h, puodą statau ant ugnies, užkaitinu iki užvirimo ir kuo skubiau pilu į švarius stiklainius, užsuku iškaitintais dangteliais ir apverstus aukštyn kojom gerai apkūtoju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma.
8. Pernai gaminau po kelis stiklainius su česnakais, su svogūnais, su krapais, vis tik skaniausi gavosi šie, be priedų.
9. Patarimas: Cukraus irgi galima nedėti, tik druską.