Obuolių kompotas žiemai
Kategorija: Marinatai
Ingredientai
- obuoliai: 3 kilogramų
- vanduo: 4 litrų
- cukrus: 1,5 kilogramo
- mėtos: 2 saujų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių 5 litrų puode užkaiskite 4 litrus vandens.
2. Vandeniui užvirus, į jį berkite dvi saujas šviežių mėtų lapelių.
3. Apvirkite maždaug 10-15 minučių, lapus traukite lauk ir aromatiniame vandenyje blanširuoju obuolius. Mažus obuolius maždaug 2-3 minutes, vidutinio dydžio ir stambių riekeles - maždaug 5-6 minutes.
4. Paskui juos išgriebkite į švarius stiklainius. Vandens virimo nenutraukite, o į stiklainius berkite po maždaug 400-500 gramų cukraus.
5. Tada užpilkite karštu mėtiniu vandeniu, užsukite verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais, itin gerai supurtykite stiklainius, kad cukrus pasidengtų skysčiu bei apklokite kaip įmanoma šilčiau, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma. Kai atvės, neškite į rūsį. Štai ir viskas. Lepinkitės!
6. Patariu: Obuoliais užpildome bent jau tris ketvirtadalius stiklainio, o skystį pilame palaipsniui į visus stiklainius, jei neužteks mėtinio vandens - papildome verdančiu vandeniu iš virdulio.