Tortilijos pica su kriauše, mėlynojo pelėsio sūriu ir žemės riešutais
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai / Užkandžių receptai
Ingredientai
- Tortilija: 1 vnt.
- Tarkuota mocaraela: 50 g
- Kriaušė: 1/2 vnt.
- Mėlynojo pelėsio sūris: 30 g
- Sūdyti, kepinti žemės riešutai: 10 g
Recepto paruošimas
1. Paruoškite kriaušę: Nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
2. Paruoškite tortiliją: Padėkite tortiliją ant kepimo popieriaus arba tiesiai į karšto oro gruzdintuvės krepšelį.
3. Užberkite mocarelą: Tolygiai paskirstykite tarkuotą mocarelą ant tortilijos pagrindo.
4. Išdėliokite kriaušės riekeles: Ant sūrio sudėkite kriaušės riekeles, kad jos dengtu visą paviršių.
5. Pridėkite mėlynojo pelėsio sūrį: Ant kriaušių uždėkite mažus gabalėlius mėlynojo pelėsio sūrio.
6. Pabarstykite riešutais: Galiausiai, pabarstykite sūdytais, kepintais žemės riešutais.
7. Kepkite: Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 165°C ir kepkite picą apie 8 minutes, kol sūris išsilydys, o tortilijos kraštai taps traškūs.
8. Patiekite: Išimkite picą iš gruzdintuvės, šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.
9. Santrauka: Tortilijos pica su kriauše, mėlynojo pelėsio sūriu ir žemės riešutais – tai greitai paruošiamas ir gurmaniškas patiekalas, puikiai tinkantis vakariniam pasilepinimui. Saldžios kriaušės, pikantiškas sūris ir traškūs riešutai sukuria harmoningą skonio derinį, kuris patiks tiek jums, tiek jūsų svečiams.