Soti naminė pica

Reikės:
Gaminame:
1. Paruoškite mielinę tešlą: pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinkite puode, kol ištirps margarinas.
2. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis.
4. Į mišinį įmaišykite pieno-margarino-cukraus-druskos masę. Viską gerai išmaišykite. Jei tešla per minkšta, pridėkite dar šiek tiek miltų.
5. Paruoštą masę uždenkite rankšluostuku ir palikite apie 40 minučių, kol pakils.
6. Paruoškite įdarą: vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną supjastykite žiedais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
7. Vištieną įtrinkite prieskoniais (druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais) ir pakepinkite keptuvėje, įkaitintame šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus.
8. Paruoštą tešlą nestorai iškočiokite ant kepimo popieriaus.
9. Ant tešlos tolygiai paskleiskite sutarkuotą fermentinį sūrį.
10. Ant viršaus išdėliokite pakepintus vištienos gabalėlius, svogūnų žiedus, pievagrybių riekeles.
11. Apibarstykite plėšytais špinatų lapais ir išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus. Pabarstykite žiupsneliu druskos, pipirų, picos prieskoniais.
12. Galiausiai ant viršaus išdėliokite mocarelos gabalėlius.
13. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus, o tešla bus iškepusi.
14. Dar karštą pjaustykite gabalėliais, pagardinkite mėgstamu padažu ir ragaukite.
- 1 puodelis (250 ml) pieno
- 190 g margarino
- 2 valg.š. cukraus
- žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai
- 10 g sausų mielių
- apie 550 g miltų
- 430 g vištos krūtinėlės
- 300 g pievagrybių
- 270 g fermentinio sūrio
- pora saujų špinatų lapų
- 3 pomidorai
- 3 dideli arba 4 maži svogūnai
- 130 g mocarelos
- mėgstami prieskoniai
Gaminame:
1. Paruoškite mielinę tešlą: pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinkite puode, kol ištirps margarinas.
2. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis.
4. Į mišinį įmaišykite pieno-margarino-cukraus-druskos masę. Viską gerai išmaišykite. Jei tešla per minkšta, pridėkite dar šiek tiek miltų.
5. Paruoštą masę uždenkite rankšluostuku ir palikite apie 40 minučių, kol pakils.
6. Paruoškite įdarą: vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną supjastykite žiedais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
7. Vištieną įtrinkite prieskoniais (druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais) ir pakepinkite keptuvėje, įkaitintame šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus.
8. Paruoštą tešlą nestorai iškočiokite ant kepimo popieriaus.
9. Ant tešlos tolygiai paskleiskite sutarkuotą fermentinį sūrį.
10. Ant viršaus išdėliokite pakepintus vištienos gabalėlius, svogūnų žiedus, pievagrybių riekeles.
11. Apibarstykite plėšytais špinatų lapais ir išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus. Pabarstykite žiupsneliu druskos, pipirų, picos prieskoniais.
12. Galiausiai ant viršaus išdėliokite mocarelos gabalėlius.
13. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus, o tešla bus iškepusi.
14. Dar karštą pjaustykite gabalėliais, pagardinkite mėgstamu padažu ir ragaukite.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins

Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš

Kiaušinius dažome natūraliai

Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu

Raudonojo aksomo tortas

Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Klasikinis medaus tortas

Krafinai

Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas

Pica su voveraitėmis

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“

Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu

KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"

Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas

SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA

Mielinės spurgos su džemu

Pica su vištiena ir ananasais

Pica su faršu

Pica su tunu

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku