Soti naminė pica
Kategorija: Makaronai, pica
Reikės:
Gaminame:
1. Paruoškite mielinę tešlą: pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinkite puode, kol ištirps margarinas.
2. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis.
4. Į mišinį įmaišykite pieno-margarino-cukraus-druskos masę. Viską gerai išmaišykite. Jei tešla per minkšta, pridėkite dar šiek tiek miltų.
5. Paruoštą masę uždenkite rankšluostuku ir palikite apie 40 minučių, kol pakils.
6. Paruoškite įdarą: vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną supjastykite žiedais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
7. Vištieną įtrinkite prieskoniais (druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais) ir pakepinkite keptuvėje, įkaitintame šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus.
8. Paruoštą tešlą nestorai iškočiokite ant kepimo popieriaus.
9. Ant tešlos tolygiai paskleiskite sutarkuotą fermentinį sūrį.
10. Ant viršaus išdėliokite pakepintus vištienos gabalėlius, svogūnų žiedus, pievagrybių riekeles.
11. Apibarstykite plėšytais špinatų lapais ir išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus. Pabarstykite žiupsneliu druskos, pipirų, picos prieskoniais.
12. Galiausiai ant viršaus išdėliokite mocarelos gabalėlius.
13. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus, o tešla bus iškepusi.
14. Dar karštą pjaustykite gabalėliais, pagardinkite mėgstamu padažu ir ragaukite.
- 1 puodelis (250 ml) pieno
- 190 g margarino
- 2 valg.š. cukraus
- žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai
- 10 g sausų mielių
- apie 550 g miltų
- 430 g vištos krūtinėlės
- 300 g pievagrybių
- 270 g fermentinio sūrio
- pora saujų špinatų lapų
- 3 pomidorai
- 3 dideli arba 4 maži svogūnai
- 130 g mocarelos
- mėgstami prieskoniai
Gaminame:
1. Paruoškite mielinę tešlą: pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinkite puode, kol ištirps margarinas.
2. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis.
4. Į mišinį įmaišykite pieno-margarino-cukraus-druskos masę. Viską gerai išmaišykite. Jei tešla per minkšta, pridėkite dar šiek tiek miltų.
5. Paruoštą masę uždenkite rankšluostuku ir palikite apie 40 minučių, kol pakils.
6. Paruoškite įdarą: vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną supjastykite žiedais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
7. Vištieną įtrinkite prieskoniais (druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais) ir pakepinkite keptuvėje, įkaitintame šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus.
8. Paruoštą tešlą nestorai iškočiokite ant kepimo popieriaus.
9. Ant tešlos tolygiai paskleiskite sutarkuotą fermentinį sūrį.
10. Ant viršaus išdėliokite pakepintus vištienos gabalėlius, svogūnų žiedus, pievagrybių riekeles.
11. Apibarstykite plėšytais špinatų lapais ir išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus. Pabarstykite žiupsneliu druskos, pipirų, picos prieskoniais.
12. Galiausiai ant viršaus išdėliokite mocarelos gabalėlius.
13. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus, o tešla bus iškepusi.
14. Dar karštą pjaustykite gabalėliais, pagardinkite mėgstamu padažu ir ragaukite.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šventėms – tortas „Snickers“
Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
Kiaušinius dažome natūraliai
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pica su faršu
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Pica su vištiena ir ananasais
Raudonojo aksomo tortas
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Pica su voveraitėmis
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Krafinai
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Klasikinis medaus tortas
Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Pica su tunu
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
Mielinės spurgos su džemu