Kitokia pica - vištienos krūtinėlės pagrindu ir sūriu

Kategorija: Makaronai, pica / Vištiena ir paukštiena


Kitokia pica - vištienos krūtinėlės pagrindu ir sūriu

Paskelbė:
04 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė: 200 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Česnako skiltelė: 1 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Kietasis tarkuotas sūris: 15 g
  • Majonezas: 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorų padažas: 1 valgomasis šaukštas
  • Pievagrybiai: 50 g
  • Svogūnas: 1 mažas
  • Špinatai: 30 g
  • Papildomas sūris (pavyzdžiui, mocarela): 50 g


Recepto paruošimas

1. Paruoškite vištienos pagrindą: Vištienos krūtinėlę susmulkinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

2. Įmuškite kiaušinį, įspauskite česnako skiltelę, įberkite druskos ir įdėkite tarkuotą kietąjį sūrį.

3. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę masę.

4. Formuokite pagrindą: Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

5. Ant jo dėkite paruoštą vištienos masę ir suformuokite apvalų picos pagrindą, maždaug 0,5 cm storio.

6. Kepkite pagrindą: Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.

7. Dėkite skardą su vištienos pagrindu į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol pagrindas taps tvirtas ir šiek tiek apskrus.

8. Paruoškite padažą: Sumaišykite majonezą su pomidorų padažu, kol gausite vienalytį mišinį.

9. Paruoškite priedus: Pievagrybius ir svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.

10. Sukomplektuokite picą: Išimkite iškepusį vištienos pagrindą iš orkaitės ir leiskite jam kelias minutes atvėsti.

11. Tada aptepkite jį paruoštu padažu. Ant viršaus tolygiai išdėliokite pievagrybius, svogūnus, špinatus ir pabarstykite papildomu sūriu.

12. Galutinis kepimas: Grąžinkite picą į orkaitę ir kepkite dar apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos.

13. Patiekite: Išimkite picą iš orkaitės, leiskite kelias minutes atvėsti, supjaustykite porcijomis ir patiekite.

14. Santrauka: Ši netradicinė pica su vištienos krūtinėlės pagrindu ir sūriu yra puikus pasirinkimas norintiems išbandyti kažką naujo ir sveikesnio. Patiekalas ne tik skanus, bet ir sotus, primenantis užkeptą kepsnį.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: