Vištienos pūkučiai - kotletai su batono kubeliais
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- Malta vištienos krūtinėlė: 500 g
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Vištienos prieskoniai: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Česnakas: 2 skiltelės
- Džiovinti batono kubeliai: 100 g
- Kiaušiniai (virti): 2 vnt.
- Tarkuotas fermentinis sūris: 100 g
- Krapai: nedidelė sauja
Recepto paruošimas
1. Paruoškite faršą: Į maltą vištienos krūtinėlę įmuškite kiaušinį, įberkite vištienos prieskonių, druskos, pipirų ir įspauskite česnako skilteles.
2. Viską gerai išmaišykite, kol masė taps vienalytė.
3. Paruoškite įdarą:Virtus kiaušinius ir fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka.
4. Įberkite smulkintus krapus ir gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
5. Formuokite kotletus: Sudrėkinkite rankas vandeniu, kad masė neliptų.
6. Paimkite nedidelį kiekį vištienos faršo, suformuokite paplotėlį, į vidurį įdėkite šaukštelį paruošto įdaro ir užspauskite kraštus, suformuodami kotletą.
7. Aplipdykite batono kubeliais: Susiruoškite batono kubelius.
8. Paruoštus kotletus apvoliokite džiovintuose batono kubeliuose, lengvai paspausdami, kad kubeliai gerai priliptų.
9. Kepkite kotletus: įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies.
10. Dėkite kotletus ir kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir gerai iškeps viduje. Svarbu kepti ant vidutinės ugnies, kad batono kubeliai nesudegtų.
11. Patiekite: Iškepusius kotletus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
12. Patiekite karštus su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše, virtais ryžiais ar šviežių daržovių salotomis. Aš šį kartą valgiau su raugintais kopūstais. :)
13. Santrauka: Vištienos pūkučiai – tai sultingi kotletai su švelniu kiaušinių ir sūrio įdaru, apsupti traškia batono kubelių plutele. Šis patiekalas ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir suteikia malonumą akims dėl savo išvaizdos. Lengvai paruošiamas ir tinkantis įvairioms progoms, šis receptas tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu.
Panašūs receptai











