Japoniška Miso sriuba su krevetėmis ir soba makaronais

Kategorija: Makaronai, pica / Sriubos


Japoniška Miso sriuba su krevetėmis ir soba makaronais

Paskelbė:
02 Geg. 2022
Tikriausiai nieko nėra jaukiau, labiau pasotinančio sielą ir gelbstinčio, kai lauke šalta arba bloga, už didžiulį dubenėlį šiltos, lengvos ir aromatingos Japoniškos Miso sriubos. Sriubą galite paruošti ir greičiau bei sunaudoti mažiau indų, jeigu krevetes ir makaronus iškart išvirsite sultinyje, dar prieš įmaišant miso pastą. Aš šitaip gaminu, kai esu labai alkana arba visai neturiu laiko. Einame gaminti! 



Ingredientai



  • krevetės: 20
  • sojų padažas "Tamari": 1-2 arbatinių šaukštelių (+ papildomai 0,5 arbatinio šaukštelio krevetėms)
  • dashi granulės: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviesi miso pasta: 3-4 valgomųjų šaukštų
  • nerafinuotas sezamų aliejus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • saldus "Teriyaki" padažas: 2 arbatinių šaukštelių
  • rapsų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
  • grikių makaronai: 90 gramų
  • špinatų lapeliai: 1 saujos

Recepto paruošimas



1. Paimame 2 dubenėlius, kuriuose patieksime sriubą. Iš pradžių nuplauname špinatus, juos, gerai nusausintus, šiek tiek pasmulkiname ir padaliname į dubenėlius po lygiai.
2. Tada nedidelėje keptuvėje įkaitiname rapsų aliejų ir ant vidutinės kaitros kelias minutes pakepame krevetes, įmaišydami sazamų aliejų ir "Teriyaki" padažą.
3. Padaliname krevetes į dubenėlius po lygiai.
4. Išverdame makaronus pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės ir gerai nukoštus padaliname tarp dubenėlių.
5. Pasiruošiame sultinį: Sumaišome dashi granules su užvirusiu vienu litru vandens, sultinį dar sykį užverdame. Įmaišome "Tamari" padažo.
6. Išjungiame kaitrą, nukeliame prikaistuvį ir per sietelį įmaišome miso pastą. Miso pastos kiekį reguliuojame pagal savo skonį - aš pati vienam litrui sultinio imu maždaug 3-4 valgomuosius šaukštus pastos. Jeigu neturite nedidelio sietelio, iš pradžių, miso pastą nedideliame dubenėlyje praskiedžiame keliais šaukštais karšto sultinio, šitaip ją bus lengviau išmaišyti sriuboje. Galima miso pastą įmaišyti prikaistuvyje laikant ant labai silpnos kaitros, svarbiausia, kad sriuba neužvirtų.
7. Jeigu miso pastą maišėte nukėlę nuo kaitros ir reikia, sriubą pakaitiname, tik jokiu būdu nekaitiname ilgai ir neužverdame, nes verdant miso pastą, miršta jos vertingos maistinės medžiagos.
8. Išpilstome karštą miso sriubą į paruoštus dubenėlius. Nieko nelaukdami - dar karštą, patiekiame. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: