Japoniška Miso sriuba su krevetėmis ir soba makaronais
Kategorija: Makaronai, pica / Sriubos
Tikriausiai nieko nėra jaukiau, labiau pasotinančio sielą ir gelbstinčio, kai lauke šalta arba bloga, už didžiulį dubenėlį šiltos, lengvos ir aromatingos Japoniškos Miso sriubos. Sriubą galite paruošti ir greičiau bei sunaudoti mažiau indų, jeigu krevetes ir makaronus iškart išvirsite sultinyje, dar prieš įmaišant miso pastą. Aš šitaip gaminu, kai esu labai alkana arba visai neturiu laiko. Einame gaminti!
1. Paimame 2 dubenėlius, kuriuose patieksime sriubą. Iš pradžių nuplauname špinatus, juos, gerai nusausintus, šiek tiek pasmulkiname ir padaliname į dubenėlius po lygiai.
2. Tada nedidelėje keptuvėje įkaitiname rapsų aliejų ir ant vidutinės kaitros kelias minutes pakepame krevetes, įmaišydami sazamų aliejų ir "Teriyaki" padažą.
3. Padaliname krevetes į dubenėlius po lygiai.
4. Išverdame makaronus pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės ir gerai nukoštus padaliname tarp dubenėlių.
5. Pasiruošiame sultinį: Sumaišome dashi granules su užvirusiu vienu litru vandens, sultinį dar sykį užverdame. Įmaišome "Tamari" padažo.
6. Išjungiame kaitrą, nukeliame prikaistuvį ir per sietelį įmaišome miso pastą. Miso pastos kiekį reguliuojame pagal savo skonį - aš pati vienam litrui sultinio imu maždaug 3-4 valgomuosius šaukštus pastos. Jeigu neturite nedidelio sietelio, iš pradžių, miso pastą nedideliame dubenėlyje praskiedžiame keliais šaukštais karšto sultinio, šitaip ją bus lengviau išmaišyti sriuboje. Galima miso pastą įmaišyti prikaistuvyje laikant ant labai silpnos kaitros, svarbiausia, kad sriuba neužvirtų.
7. Jeigu miso pastą maišėte nukėlę nuo kaitros ir reikia, sriubą pakaitiname, tik jokiu būdu nekaitiname ilgai ir neužverdame, nes verdant miso pastą, miršta jos vertingos maistinės medžiagos.
8. Išpilstome karštą miso sriubą į paruoštus dubenėlius. Nieko nelaukdami - dar karštą, patiekiame. Skanaujame!
Ingredientai
- krevetės: 20
- sojų padažas "Tamari": 1-2 arbatinių šaukštelių (+ papildomai 0,5 arbatinio šaukštelio krevetėms)
- dashi granulės: 1 arbatinio šaukštelio
- šviesi miso pasta: 3-4 valgomųjų šaukštų
- nerafinuotas sezamų aliejus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- saldus "Teriyaki" padažas: 2 arbatinių šaukštelių
- rapsų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
- grikių makaronai: 90 gramų
- špinatų lapeliai: 1 saujos
Recepto paruošimas
1. Paimame 2 dubenėlius, kuriuose patieksime sriubą. Iš pradžių nuplauname špinatus, juos, gerai nusausintus, šiek tiek pasmulkiname ir padaliname į dubenėlius po lygiai.
2. Tada nedidelėje keptuvėje įkaitiname rapsų aliejų ir ant vidutinės kaitros kelias minutes pakepame krevetes, įmaišydami sazamų aliejų ir "Teriyaki" padažą.
3. Padaliname krevetes į dubenėlius po lygiai.
4. Išverdame makaronus pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės ir gerai nukoštus padaliname tarp dubenėlių.
5. Pasiruošiame sultinį: Sumaišome dashi granules su užvirusiu vienu litru vandens, sultinį dar sykį užverdame. Įmaišome "Tamari" padažo.
6. Išjungiame kaitrą, nukeliame prikaistuvį ir per sietelį įmaišome miso pastą. Miso pastos kiekį reguliuojame pagal savo skonį - aš pati vienam litrui sultinio imu maždaug 3-4 valgomuosius šaukštus pastos. Jeigu neturite nedidelio sietelio, iš pradžių, miso pastą nedideliame dubenėlyje praskiedžiame keliais šaukštais karšto sultinio, šitaip ją bus lengviau išmaišyti sriuboje. Galima miso pastą įmaišyti prikaistuvyje laikant ant labai silpnos kaitros, svarbiausia, kad sriuba neužvirtų.
7. Jeigu miso pastą maišėte nukėlę nuo kaitros ir reikia, sriubą pakaitiname, tik jokiu būdu nekaitiname ilgai ir neužverdame, nes verdant miso pastą, miršta jos vertingos maistinės medžiagos.
8. Išpilstome karštą miso sriubą į paruoštus dubenėlius. Nieko nelaukdami - dar karštą, patiekiame. Skanaujame!
Raktažodžiai:
krevetes, sriuba, miso sriuba, japoniska sriuba, soju padazas, dashi granules, miso pasta, grikiu makaronai, makaronai, spinatu lapeliai, spinatai, rapsu aliejus, sezamo aliejus
Japoniška vištienos ir makaronų sriuba
MAKARONAI SU DARŽOVĖMIS IR MISO PADAŽU
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Čili sriuba
Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
Pad Thai su krevetėmis
čili sriuba / troškinys su faršu
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
Trinta brokolių sriuba su vištiena ir grietinėle
Čili sriuba (aštri sriuba)
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Veganiška skaldytų žirnių sriuba
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
UŽKANDĖLĖ SU KREVETĖMIS
Lęšių virimas arba kiek laiko reikia virti lęšius?
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA