Bulviniai virtinukai su voveraičių padažu
Kategorija: Grybų patiekalų receptai
Ingredientai
- bulvių: 2 kilogramo
- krakmolo
- druskos
- juodųjų pipirų
- kiaušinių trynių
- voveraičių
- kumpelio
- svogūnų
- grietinės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves išvirkite ir sumalkite mėsmale.
2. Tada pasiruoštą masę dubenyje pirštu padalinkite į keturias dalis.
3. Vieną dalį išimkite ir tiek priberkite krakmolo.
4. Grąžinkite atgal atidėtą dalį bulvių ir sumaišykite viską su kiaušinio tryniu, druska bei pipirais. Gerai išminkykite ir šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukuliukus, viduryje įspausdami skylutę ("kiulkius").
5. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir, kai jau iškyla į paviršių, pavirkite labai trumpai - maždaug 1-2 minutes (jei pervirs, išsileis).
6. Voveraičių padažas: Pakepinkite svogūnus, kumpelį ir grybukus.
7. Dėkite prieskonių ir sumaišykite su grietine iškart keptuvėje arba atskirai - man pačiai asmeniškai daug skaniau į lėkštę dėti tiesiog grietinės ir tuomet keptų grybų. Tikrai labai skanu!
8. Patiekite ir skanaukite!