Ryžiai su grybais - pievagrybiais ir morkomis, troškinti orkaitėje
Kategorija: Grybų patiekalai
Ingredientai
- pievagrybiai: 650 gramų (miksuoju rudus su baltais)
- sviestas: 50 gramų
- česnakas: 2 skiltelių
- šalotai: 2 nedidelių
- morkos: 1-2
- ryžiai: 1,5 stiklinės
- daržovių sultinys: 375 mililitrų (jei nesate vegetaras, tiks ir vištienos sultinys)
- vanduo: 315 mililitrų
- druska: pagal skonį
- pipirai: pagal skonį
- džiovintas čiobrelis: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
- 3. Apkepinkite susmulkintus pievagrybius, česnakus, šalotus ir sutarkuotas morkas. Pagardinkite druska ir pipirais.
- 4. Tada į troškinimui skirtą indą (arba kitą tinkamą indą dėti į orkaitę) sudėkite daržoves, paskleiskite per visą plotą ryžius, užberkite čiobrelius, supilkite sultinį, vandenį ir uždengusios dangčiu, puodą dėkite į orkaitę.
- 5. Kepkite maždaug 30-40 minučių, kol ryžiai taps minkšti bei birūs.
- 6. Prieš patiekdamos užbarstykite žalumynų.
- 7. Patarimas: Jeigu kepimo metu per greitai susigėrė skystis, o ryžiai dar kietoki-įpilame vandens arba sultinio.
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Orkaitėje keptas omletas su grybais
Pastitsio - graikiška lazanija iš makaronų su grybais ir jautiena
Kreminė vištiena su grybais
VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS
Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais
Potato gratin - bulvių gratinas
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Soti lazanija su vištiena ir grybais
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
Rizotas su grybais
Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Pievagrybių sriuba su makaronais ir grietinėle
Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintais baravykais
Faršu įdaryti pievagrybiai
Sprandinės suktinukai su grybais
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais (pievagrybiais)
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais (pievagrybiais)
Su voveraitėmis troškintas triušis
Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintais baravykais
KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS