Mėlynojo pelėsio sūriu ir pievagrybiais įdaryta vištienos krūtinėlė
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Grybų patiekalų receptai

Ingredientai
- didžiosios vištienos krūtinėlės: 2
- mėlynasis pelėsio sūris: ~50-60 gramų
- pievagrybiai: 2 (dideli)
- alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
- paukštienos prieskoniai
- druska
- pipirai
- Padažui:
- pievagrybiai: 3 (dideli)
- maskarponė: 1 šaukšto su kaupu
- tarkuotas fermentinis sūris: 50 gramų
- "Santa Maria" orange pepper prieskoniai
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos krūtinėles įpjauname, kad susidarytų gili kišenė.
2. Paukštienos prieskonius, druską bei pipirus sumaišome su aliejumi ir patepame krūtinėlę nepamiršdami ir kišenėlių.
3. Pelėsinį sūrį sutrupiname bei dedame į kišenėles tolygiai paskirstydamos per visą jos dydį (galite ir pjaustyti).
4. Po to pievagrybius supjaustome griežinėliais, šiek tiek pakepiname, kad suminkštėtų, ir tada tolygiai uždedame ant pelėsinio sūrio kišenėlėje.
5. Užtvirtiname krūtinėlių kraštus, dedame į kepimo indą bei kepame grilio režimu (240 laipsnių) orkaitėje maždaug 18 minučių.
6. Tuo tarpu, kol kepa vištienos krūtinėlės, paruošiame padažą.
7. Pievagrybius susmulkiname bei pakepiname, kol iš jų išsiskyręs skystis beveik išgaruos.
8. Paskui beriame prieskonius, pipirus, druską, dedame maskarponę bei fermentinį sūrį.
9. Pakaitiname, kol masė pasidarys vientisa, sublenderiuojame ir padažiukas jau paruoštas. Patiekiame su vištiena ir mėgaujamės!
Panašūs receptai











