Šokoladiniai keksiukai su šokoladiniu glajumi
Kategorija: Desertų receptai
Šie šokoladiniai keksiukai su šokoladiniu glajumi yra idealus pasirinkimas bet kokiai progai, kai norite pasimėgauti skaniu ir sočiu desertu. Keksiukai yra drėgni, šokoladiniai ir pasaldinti švelniu jogurto ir pieno skoniu, o šokoladinis glajus suteikia jiems elegantiško ir prabangaus įvaizdžio.
Kodėl verta išbandyti šį receptą?
- Paprasta ir greita: Šie keksiukai yra labai paprasti ir greitai paruošiami. Tik kelios pagrindinės sudedamosios dalys ir lengvas paruošimas užtrunka vos 40-50 minučių.
- Skonio gausa: Kakava, šokolado gabaliukai ir šokoladinis glajus suteikia šiems keksiukams sodrų šokoladinį skonį, kurį pamils visi šokolado mėgėjai.
- Universalus desertas: Jie puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam pasimėgavimui su kava ar arbata.
Ingredientai
- kiaušiniai: 1
- cukrus: 85 gramų
- sviestas: 85 gramų
- kakava: 2 arbatinių šaukštelių
- natūralus jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
- pienas: 4 valgomųjų šaukštų
- miltai: 150 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- šokolado lašeliai: 1 saujos
- juodas šokoladas: 50 gramų
- sviestas: 30 gramų
Recepto paruošimas
1. Šokoladiniai keksiukai: Pirmiausia kiaušinį išsukite su cukrumi. Sviestą ištirpinkite.
2. Tada į kiaušinių plakinį supilkite pieną, jogurtą ir tirpintą sviestą.
3. Įsijokite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Įmaišykite šokolado gabaliukus.
4. Masę pilkite į keksiukų formeles pripildydami maždaug trečdalį tūrio ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
5. Šokoladinis glajus: Garų vonelėje ištirpinkite sviestą bei šokoladą.
6. Pasiruoštu glajumi aptepkite iškeptus keksiukus.
7. Mes viršų dar nusprendėme pabarstyti sidabrine cukraus pudra. Nors galima papuošti ir įvairiausiais pabarstukais. Skanaus!