Kitoks tortas iš morengų su kondensuoto pieno kremu
Kategorija: Desertų receptai
Šis tortas, pagamintas iš šveicariškų morengų ir sodraus kondensuoto pieno kremo, yra tikras skanėstas, kuris nepaliks abejingų. Jis puikiai tinka šventėms, tačiau galima pasimėgauti ir kasdien. Morengai suteikia lengvumą, o kremas su kakava – intensyvų ir šokoladinį skonį.
Nauda ir privalumai
- Morengai: Baltymai iš kiaušinių ir cukrus užtikrina traškią ir lengvą morengo tekstūrą, kuri yra mažai kaloringa, nes juose nėra miltų ar riebalų.
- Kondensuotas pienas ir sviestas: Jie suteikia šiam tortui ypatingą kreminę konsistenciją ir saldų skonį, tačiau kremas yra tikrai sotus, tad jo pakanka nedaug.
- Kakava: Kakava įneša šokoladinio skonio, kuris padeda subalansuoti saldumą.
Ingredientai
- kiaušinių
- cukraus
- sviestas: 400 gramų
- kambario temperatūros kondensuotas pienas: 1 skardinės
- kambario temperatūros kakava: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Morengai: Imkite norimą kiekį kiaušinių baltymų ir dvigubai didesnį kiekį (gramais) cukraus.
2. Baltymus ir cukrų išmaišykite, dubenį įstatykite į karšto vandens vonelę ir plakite, kol morengas pasieks aukštesnę, nei kūno temperatūrą (maždaug 38 laipsnius - prisilietus atrodys šiltas).
3. Tuomet iškelkite iš vonelės ir plakite, iki atvės iki kambario temperatūros.
4. Konditeriniu maišeliu formuokite norimos figūros morengus ant kepimo popieriaus, silikoninio pagrindo arba aliejumi pateptos skardos.
5. Kepkite iki 100 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių.
6. Kondensuoto pieno kremas: Išplakame kondensuotą pieną su sviestu bei kakava. Rekomenduotina plakti rankine šluotele.
7. Morenginio torto surinkimas: Morengus pamirkome kreme ir sudedame piramidės forma.
8. Sudėję visus morengus, viršų sulaistome šokoladiniu glajumi ir lepinamės!