Turkų Baklava

Kategorija: Desertų receptai


Turkų Baklava

Paskelbė:

Turkų Baklava – tai tradicinis Turkijos desertas, pasižymintis savo traškia tešla, saldžiu sirupu ir riešutų skoniu. Šis skanus ir kvapnus desertas dažniausiai gaminamas per šventes ar ypatingas progas. Baklava yra labai mėgstama ir populiari visoje Artimuosiuose Rytuose, o jos traškūs sluoksniai su riešutais ir medaus sirupu sukuria nepamirštamą skonį.


Ingredientai:


  • Sviestas (ištirpintas)
  • Riešutai (pvz., graikiniai riešutai arba pistacijos, smulkinti)
  • Medus
  • Cukrus
  • Vanduo
  • Citrinų sultys


Gaminimo eiga:

  • Kiekvieną tešlos lapą aptepkite ištirpintu sviestu.
  • Ant tešlos paskleiskite susmulkintus riešutus.
  • Susukite tešlą ir supjaustykite gabalėliais.
  • Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.
  • Atskirai virkite sirupą iš cukraus, vandens, medaus, citrinų sulčių ir kanėlio.
  • Baigus kepti baklavą, užpilkite sirupu ir palikite, kad gerai įsigertų.