Turkų Baklava
Kategorija: Desertų receptai
Turkų Baklava – tai tradicinis Turkijos desertas, pasižymintis savo traškia tešla, saldžiu sirupu ir riešutų skoniu. Šis skanus ir kvapnus desertas dažniausiai gaminamas per šventes ar ypatingas progas. Baklava yra labai mėgstama ir populiari visoje Artimuosiuose Rytuose, o jos traškūs sluoksniai su riešutais ir medaus sirupu sukuria nepamirštamą skonį.
Ingredientai:
- Sviestas (ištirpintas)
- Riešutai (pvz., graikiniai riešutai arba pistacijos, smulkinti)
- Medus
- Cukrus
- Vanduo
- Citrinų sultys
Gaminimo eiga:
- Kiekvieną tešlos lapą aptepkite ištirpintu sviestu.
- Ant tešlos paskleiskite susmulkintus riešutus.
- Susukite tešlą ir supjaustykite gabalėliais.
- Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.
- Atskirai virkite sirupą iš cukraus, vandens, medaus, citrinų sulčių ir kanėlio.
- Baigus kepti baklavą, užpilkite sirupu ir palikite, kad gerai įsigertų.
Panašūs receptai
Filo tešlos pyragas su saldžiu kremu
Vokiečių Apfelstrudel - obuolių pyragas
Keptas bananas, apšlakstytas klevų sirupu, su avietėmis ir saujele lazdyno riešutų
Torrone arba itališkas desertas Nuga
Trupininis rabarbarų pyragas
Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
Riešutinis pyragas
Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, obuoliais ir riešutais
Burbuliukai rutuliukai - sveikas desertas be glitimo iš datulių, su riešutų sviestu
Tinginys su graikiniais riešutais ir kondensuotu pienu, be kakavos
Saldumynas "Koriukas"
Ispaniškas Flan – Klasikinis Karamelinis Desertas