Turkų Baklava
Kategorija: Desertų receptai

Turkų Baklava – tai tradicinis Turkijos desertas, pasižymintis savo traškia tešla, saldžiu sirupu ir riešutų skoniu. Šis skanus ir kvapnus desertas dažniausiai gaminamas per šventes ar ypatingas progas. Baklava yra labai mėgstama ir populiari visoje Artimuosiuose Rytuose, o jos traškūs sluoksniai su riešutais ir medaus sirupu sukuria nepamirštamą skonį.
Ingredientai:
- Sviestas (ištirpintas)
- Riešutai (pvz., graikiniai riešutai arba pistacijos, smulkinti)
- Medus
- Cukrus
- Vanduo
- Citrinų sultys
Gaminimo eiga:
- Kiekvieną tešlos lapą aptepkite ištirpintu sviestu.
- Ant tešlos paskleiskite susmulkintus riešutus.
- Susukite tešlą ir supjaustykite gabalėliais.
- Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.
- Atskirai virkite sirupą iš cukraus, vandens, medaus, citrinų sulčių ir kanėlio.
- Baigus kepti baklavą, užpilkite sirupu ir palikite, kad gerai įsigertų.
Panašūs receptai

Filo tešlos pyragas su saldžiu kremu

Vokiečių Apfelstrudel - obuolių pyragas

Keptas bananas, apšlakstytas klevų sirupu, su avietėmis ir saujele lazdyno riešutų

Torrone arba itališkas desertas Nuga

Trupininis rabarbarų pyragas

Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu

Riešutinis pyragas

Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, obuoliais ir riešutais

Burbuliukai rutuliukai - sveikas desertas be glitimo iš datulių, su riešutų sviestu

Tinginys su graikiniais riešutais ir kondensuotu pienu, be kakavos

Saldumynas "Koriukas"

Ispaniškas Flan – Klasikinis Karamelinis Desertas