Lengvas tortukas
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- pirktinis vyniotinis: 1
- juodujų serbentų želė: 1 pakelio
- medaus skonio graikiškas jogurtas: 900 mililitrų
- cukrus: 2 šaukštų
- želatina: 30 gramų
- citrinos sultys: trupučio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje želatiną išbrinkinkite. Želę paruoškite, kaip parašyta ant pakuotės, tik vandens pilkite perpus mažiau. Stingdykite apskritame inde, kurio skersmuo mažesnis nei tortinės.
2. Tuomet jogurtą išplakite su cukrumi, citrinos sultimis, supilkite ištirpintą želatiną. Gerai išmaišykite.
3. Tada į tortinės dugną dėkite pjaustytą vyniotinį, kad neliktų tarpų. Sustingusią želę dėkite per vidurį bei užpilkite kremu. Dėkite į šaldytuvą stingti bent dviem valandoms. Skanaukite!
Panašūs receptai

Desertas: Želė "Mozaika"

Nekeptas tortas su želė gabaliukais, grietine ir šokoladu

Panakota su apelsinine žele

Jogurtinis želė tortas su vaisiais

Plikytų pyragaičių tortas su mandarinais ir maskarponės sūriu

Gaivus jogurtinis žele desertas su vaisiais

Desertinis varškės sūris su želė gabaliukais ir kondensuotu pienu

Nekeptas plikytų sausainių tortas

Desertinis varškės pyragas su žele gabaliukais

Lengvas pieniškos kavos desertas su avietėmis

Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai

Desertinis varškės sūris su keto želė gabaliukais