Tiramisu su mangu ir maskarpone
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- Mangas: 1 vnt.
- Apelsino sultys: 1 vnt.
- Mangų skonio sirupas: 5 v. š.
- Kukurūzų krakmolas: 1 a. š.
- Sviestas: 50 g
- Maskarponės sūris: 250 g
- Graikiškas jogurtas: 200 g
- Grietinėlė: 100 ml
- Mangų skonio sirupas (kremui): 4 v. š.
- Sausainiai „Damų piršteliai“: 200 g
- Vanduo: 100 ml
- Mangų skonio sirupas: 1 v. š.
Recepto paruošimas
1. Mango kremo paruošimas: Mango minkštimą sudėkite į dubenį, įspauskite apelsino sultis, supilkite 5 v. š. mangų skonio sirupo ir sutrinkite iki vientisos masės.
2. Įmaišykite kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
3. Kaitinkite mišinį ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol pradės tirštėti.
4. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite kambario temperatūros sviestą. Leiskite kremui visiškai atvėsti.
5. Maskarponės kremo paruošimas: Maskarponės sūrį, graikišką jogurtą ir 4 v. š. mangų skonio sirupo išplakite iki vientisos masės. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės mišinį.
6. Sulaistymo skysčio paruošimas: Sumaišykite 100 ml virinto, atvėsinto vandens su 1 v. š. mangų skonio sirupo.
7. Deserto surinkimas: Sausainius trumpai pamirkykite paruoštame sulaistymo skystyje ir dėkite vienu sluoksniu į pasirinktą indą.
8. Ant sausainių užtepkite maskarponės kremo sluoksnį, tada – mango kremo sluoksnį.
9. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus ingredientus, užbaigdami maskarponės kremu.
10. Šaldymas: Uždenkite desertą maistine plėvele ir laikykite šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį, kad skoniai susimaišytų ir desertas sutvirtėtų.
11. Patiekimas: Prieš patiekiant, galite papuošti desertą šviežiais mangų gabalėliais arba mėtos lapeliais.