Mini galetės su rabarbarais ir braškėmis

Kategorija: Desertų receptai


Mini galetės su rabarbarais ir braškėmis

Paskelbė:

Ingredientai

Tešlai:
  • Kvietiniai miltai: 210 g
  • Šaltas sviestas: 115 g
  • Ledinis vanduo: 5 v.š.
  • Cukrus: 1 v.š.
  • Druska: žiupsnelis
Įdarui:
  • Supjaustyti rabarbarai: 1 puodelis
  • Supjaustytos braškės: 1 puodelis
  • Cukrus: 60 g
  • Krakmolas: 1 v.š.
  • Citrinos sultys: 1 v.š.
Aptepimui:
  • Tirpintas sviestas: 1 v.š.


Recepto paruošimas

1. Tešlos ruošimas: Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.

2. Į mišinį sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą sviestą ir trinkite rankomis, kol gausite trupinius.

3. Įpilkite ledinio vandens ir greitai suminkykite vientisą tešlą.

4. Padalinkite ją į 6 rutuliukus ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.

5. Įdaro paruošimas: Rabarbarus ir braškes sumaišykite su citrinos sultimis.

6. Atskirame inde sumaišykite cukrų ir krakmolą.

7. Tada suberkite šį mišinį į vaisius ir atsargiai permaišykite.

8. Galečių formavimas: Atvėsusią tešlą iškočiokite į apvalius 15 cm skersmens blynelius. Juos dėkite ant kepimo popieriaus.

9. Ant kiekvieno blynelio vidurio sudėkite įdarą, palikdami apie 3 cm nuo krašto.

10. Tešlos kraštus užlenkite ant įdaro, sudarydami tvarkingus kraštelius.

11. Kepimas: Galečių kraštus aptepkite tirpintu sviestu. Jei norite, pabarstykite migdolų drožlėmis arba cukrumi.

12. Kepkite 190 °C temperatūroje apie 20–30 minučių, kol tešlos krašteliai gražiai apskrus.

13. Atvėsinimas: Iškeptas galetes palikite atvėsti apie 10 minučių, kad įdaras sutvirtėtų.

14. Patiekite šiltas arba kambario temperatūros.

15. Santrauka: Mini galetės su rabarbarais ir braškėmis – gaivus ir gardus desertas, tinkantis tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek šventinėms progoms. Jas lengva paruošti, o kiekviena porcijinė galetė yra unikalus skonių derinys. Išbandykite ir pajuskite pavasario skonių harmoniją!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook