Mini galetės su rabarbarais ir braškėmis
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- Kvietiniai miltai: 210 g
- Šaltas sviestas: 115 g
- Ledinis vanduo: 5 v.š.
- Cukrus: 1 v.š.
- Druska: žiupsnelis
- Supjaustyti rabarbarai: 1 puodelis
- Supjaustytos braškės: 1 puodelis
- Cukrus: 60 g
- Krakmolas: 1 v.š.
- Citrinos sultys: 1 v.š.
- Tirpintas sviestas: 1 v.š.
Recepto paruošimas
1. Tešlos ruošimas: Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
2. Į mišinį sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą sviestą ir trinkite rankomis, kol gausite trupinius.
3. Įpilkite ledinio vandens ir greitai suminkykite vientisą tešlą.
4. Padalinkite ją į 6 rutuliukus ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
5. Įdaro paruošimas: Rabarbarus ir braškes sumaišykite su citrinos sultimis.
6. Atskirame inde sumaišykite cukrų ir krakmolą.
7. Tada suberkite šį mišinį į vaisius ir atsargiai permaišykite.
8. Galečių formavimas: Atvėsusią tešlą iškočiokite į apvalius 15 cm skersmens blynelius. Juos dėkite ant kepimo popieriaus.
9. Ant kiekvieno blynelio vidurio sudėkite įdarą, palikdami apie 3 cm nuo krašto.
10. Tešlos kraštus užlenkite ant įdaro, sudarydami tvarkingus kraštelius.
11. Kepimas: Galečių kraštus aptepkite tirpintu sviestu. Jei norite, pabarstykite migdolų drožlėmis arba cukrumi.
12. Kepkite 190 °C temperatūroje apie 20–30 minučių, kol tešlos krašteliai gražiai apskrus.
13. Atvėsinimas: Iškeptas galetes palikite atvėsti apie 10 minučių, kad įdaras sutvirtėtų.
14. Patiekite šiltas arba kambario temperatūros.
15. Santrauka: Mini galetės su rabarbarais ir braškėmis – gaivus ir gardus desertas, tinkantis tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek šventinėms progoms. Jas lengva paruošti, o kiekviena porcijinė galetė yra unikalus skonių derinys. Išbandykite ir pajuskite pavasario skonių harmoniją!
Patiko receptas? Pasidalink!
Desertai, saldumynai ir saldainiai: braškės, rabarbarai, galetės, galetės su braškėmis.