Pyragas iš sluoksniuotos mielinės tešlos

Kategorija: Desertai


Pyragas iš sluoksniuotos mielinės tešlos

Paskelbė:
03 Spalio 2023

Ingredientai

  • sluoksniuota mielinė tešla: 500 gramų
  • aguonos: 100 gramų
  • sviestas: 40 gramų
  • cukrus: 80 gramų
  • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 1
  • obuoliai: 1



Recepto paruošimas

1. Pradžioje sluoksniuotą tešlą padalinkite į dvi dalis bei iškočiokite vienodo dydžio lakštus (tokių matmenų, kaip turima kepimo skardelė).

2. Pirmąjį lakštą įklokite į paruoštą kepimo formą.

3. Tuomet aguonas nuplikykite su verdančiu vandeniu, palikite dešimčiai minučių bei nukoškite per sietelį.

4. Sumalkite bei įtrinkite kambario temperatūros sviestą. Įmaišykite cukrų bei cinamoną.

5. Tada kiaušinį išplakite. Didžiąją jo dalį įmaišykite į aguonas (šlakelį pasilikite pyragui aptepti).

6. Obuolį supjaustykite plonomis skiltelėmis bei išdėliokite ant tešlos pagrindo.

7. Ant viršaus paskirstykite aguonų masę, tešlos kraštelius palikdami sausus. Užklokite su antru iškočiotos tešlos sluoksniu. Pirštais užspauskite abiejų sluoksnių kraštelius.

8. Po to paruoštą kepimui, pyragą aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu.

9. Viršų subadykite su šakute, kad kepant išeitų susikaupęs oras bei tešla nesutrūktų.

10. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 minučių.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: