Sausainiai Skarelės su obuolių įdaru
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- miltai: ~3,5-4 stiklinių
- šaltas sviestas: 200 gramų
- kiaušiniai: 1
- grietinė: 200 gramų
- druska: žiupsnelio
- cukraus ir cinamono mišinys (apibarstymui)
- kiaušiniai: 1 (aptepimui; užtenka tik trynio, jei turite iš kažkur vieną likusį)
- obuoliai arba kriaušės: pagal poreikį (supjaustome skiltelėmis + apšlakstome citrina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į didelį dubenį suberkite miltus ir sutarkuokite šaltą sviestą.
2. Tada "įdarbinkite" rankas ir išmaigykite masę, kol visas sviestas "pasislėps" miltuose ir nebeliks jo gabalėlių.
3. Tuomet įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, įberkite druskos ir viską išmaišykite, iš pradžių šaukštu arba mentele, paskui rankomis permaigykite, kol gausite tolygų tešlos kamuoliuką.
4. Pasiruoštą tešlos kamuoliuką maistinėje plėvelėje dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Galite palikti ir per visą naktį, bet tada prieš gaminant reiktų ištraukti mažiausiai viena valanda anksčiau.
5. Po to tešlos kamuolį iškočiokite į didelį stačiakampį, jį supjaustykite į kvadratukus.
6. Obuolius arba kriaušes supjaustykite skiltelėmis (jeigu tai darote iš anksto, apšlakstykite citrina, kad neparuduotų).
7. Paskui tešlos lakštą apibarstykite cukraus-cinamono mišiniu, uždėkite po skiltelę obuolio arba kriaušės įstrižai kvadratėlio ir "apvirkite" vienu krašteliu ir kitu krašteliu, spustelėkite, kad tešla suliptų.
8. Sausainius išdėliokite į kepimo popieriumi padengtas skardas, juos aptepkite kiaušiniu (arba tik kiaušinio tryniu) ir apibarstykite likusiu cinamono mišiniu.
9. Dėkite kepti į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių. Lepinkitės!