Sviestiniai sausainiai "Roksai" su razinomis
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Miltai: 320 g
- Kepimo milteliai: 1 a. š.
- Vanilinis cukrus: 1 a. š.
- Cukrus: 100 g
- Druska: žiupsnelis
- Šaltas sviestas: 100 g
- Razinos: 60 g
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Vanduo: 60 ml
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, cukrų ir žiupsnelį druskos.
2. Į šį mišinį tarkuokite šaltą sviestą. Rankomis arba šakute sutrinkite sviestą su miltais, kol tešla primins smėlio konsistenciją.
3. Į dubenį suberkite nuplautas ir gerai nusausintas razinas.
4. Dar kartą viską permaišykite.
5. Įmuškite kiaušinį ir supilkite vandenį po truputį, kol pradėsite matyti vientisą tešlą. Tešla turi būti gana kieta.
6. Gnybkite nedidelius tešlos gabalėlius ir formuokite juos į kūgių formos sausainius arba kitas formeles pagal pageidavimą. Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
7. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sausainiai įgaus auksinę spalvą.
8. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių. Patiekite su mėgstama arbata ar kava. Skanaus!
9. Santrauka: Sviestiniai sausainiai „Roksai“ su razinomis yra puikus saldus užkandis, prisotintas natūralaus saldumo ir šilto, sviesto aromato. Šis receptas primena vaikystės prisiminimus ir yra puikus pasirinkimas norintiems greitai ir nesudėtingai paruošiamo deserto.