Citrininės madlenos - sausainiai
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- cukrus: 120 gramų
- miltai: 150 gramų
- nutarkuota citrinos žievelė: iš 2 vnt.
- sviestas: 130 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 3
- medus su citrina: 1 šaukšto (naudoju "Brolių medus")
- cukraus pudra (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių nutarkuotą citrinų žievelę sumaišome su cukrumi bei išplakame su kiaušiniais iki purumo.
2. Tuomet miltus išsijojame kartu su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišome į kiaušinių masę.
3. Sviestą bei medų ištirpiname ir supilame į tešlą. Išmaišome.
4. Tada supilame tešlą į specialias kepimo formeles ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol pyragėliai gražiai apskrus ir iškeps.
5. Po to atvėsiname.
6. Atvėsus pyragėliams, apiberiame juos cukraus pudra. Lepinamės!
Kavos keksiukai
Meskouta - marokietiškas apelsinų pyragas
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Šokoladinis tiramisų tortas
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Mille Feuille (tūkstantalapis - sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kremu)
Paprasti marmuriniai sausainiai su sviestu ir cukraus pudra
Migdolų pyragas su uogiene
Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais
Švelnus pyragas su persikais
Sutirštinto pieno keksiukai
Smetoniškas medaus tortas
Velykinis citrinų keksas
Sausainiai VILNIUS su glajumi
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado įdaru
Keksiukai su mėlynemis ir baltuoju šokoladu
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Paprasti sviestiniai sausainiai su kondensuotu pienu ir šokoladu
Baumkuchen (bankuchenas) - skaniausias karališkas vokiškas šakotis
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Paprasti sutirštinto pieno keksiukai su kepimo milteliais
Velykinis citrinų keksas