Nekeptas žemės riešutų sviesto pyragas su maskarponės sūriu ir grietinėle

Kategorija: Desertai


Nekeptas žemės riešutų sviesto pyragas su maskarponės sūriu ir grietinėle

Paskelbė:
05 Gruodžio 2023

Ingredientai


Pagrindui:
  • sausainiai "Gaidelis: 4 pakelių
  • sviestas: 1 pakelio
  • džiovinti imbiero milteliai: 1 šaukštelio
  • cinamonas: 1 šaukštelio
Įdarui:
  • maskarponės sūris: 500 gramų
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • cukraus pudra: 5 šaukštų
  • žemės riešutų sviestas: 4 šaukštų
Viršui:
  • juodas šokoladas: 60 gramų
  • sviestas: 60 gramų


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių sausainius sutriname iki smulkių trupinių bei sumaišome su cinamonu, imbieru ir ištirpintu sviestu.

2. Tada gauta mase išklojame pyrago formos dugną bei kraštus.

3. Dedame į šaldytuvą maždaug 60 minučių.

4. Tuomet maskarponės sūrį išsukame su žemės riešutų sviestu, cukraus pudra bei iki standžių putų išplakta grietinėle. Maskarponės masę sudedame ant pagrindo, išlyginame viršų.

5. Dedame į šaldytuvą maždaug porai valandų.

6. Po to šokoladą ištirpiname su sviestu, kai atvės užpilame ant pyrago.

7. Išlyginame bei dedame pyragą į šaldytuvą dar maždaug kelioms valandoms. Skanaujame!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: