Airiška bulvių duona su padažu

Kategorija: Bulvių patiekalai


Airiška bulvių duona su padažu

Paskelbė:
08 Spalio 2022
Tenka pripažinti, kad tiek aš, tiek visa mano šeima mėgstame bulvinius patiekalus. Be jų mes gyventi tikriausiai negalėtume. Šį kartą pamačiau šios airiškos duonos receptą Beatos laidoje ir jau buvau tikra kad gaminsiu. O kai pagaminau, labai džiaugiausi, nes receptas superinis. Rekomenduoju ir jums padaryti tą patį - pasigaminti šį patiekalą ir pasilepinti. :)



Ingredientai


  • virtos bulvės: 1 kilogramo
  • avižiniai miltai: 150 gramų
  • kvietiniai miltai: 150 gramų
  • druska: žiupsnio

  • Padažui:
    • sviestas: 50 gramų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • krapai: pundelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia bulves išvirkite.
2. Tuomet virtas bulves sugrūskite (arba tiesiog sumalkite).
3. Suberkite miltus ir druską. Išminkykite tešlą.
4. Iškočiokite nedidelius apskritimus. Padalinkite juos į keturis trikampėlius.
5. Kepkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai iškepa.
6. Padažas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
7. Tuomet sudėkite grietinę, įberkite druskos. Išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite.
8. Suberkite susmulkintus krapus. Padažas paruoštas.
9. Galiausiai patiekiame bulvinę duoną su pasiruoštu padažu ir lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: