Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis
Kategorija: Bulvių patiekalai
Tie kas dažnai lankosi prabangiuose restoranuose dažnai gaminami, kad restoraniniai patiekalai yra gaminami tik iš labai brangių produktų, o jų receptai itin sudėtingi bei neįgyvendinami namuose. Šį kartą nusprendžiau paneigti kalbas apie tai, kad restorane karaliauja tik brangūs produktai ir dalinuosi patiekalu, kurį nusižiūrėjau keliaudama užsienyje, o jis pagamintas iš bulvių.
Jeigu dievinate bulvių patiekalus, privalote pamėginti ir išbandyti šį bulvių šimtalapiu pavadintą bulvių riekelių apkeptą su faršu arba dešrelėmis.
1. Pirmiausia svogūną ir marinuotus agurkėlius supjaustome smulkiais kubeliais, česnaką, svogūnų laiškus ir kalendras susmulkiname.
2. Bulves supjaustome kaip įmanoma plonesniais griežinėliais.
3. Bulves maždaug vieną minutę apverdame verdančiame sūdytame vandenyje, nukošiame, išmaišome su druska, pipirais ir leidžiame pravėsti.
4. Pasirinktą faršą (aš šį kartą rinkausi jautienos ir kiaulienos mišinį) arba šviežias dešreles (jeigu rūkytos, apkepti nereikia) apkepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių, kol apskrunda. Jeigu pasirinkote dešreles, tai apkeptas dešreles supjaustome griežinėliais. Atidedame į šalį.
5. Tada į tą pačią keptuvę, kurioje kepė faršas arba dešrelės, suberiame svogūnus, česnakus, dedame likusį sviestą. Kartas nuo karto pamaišydami kaitiname, kol išsilydys sviestas.
6. Apvirtas supjaustytas bulves sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, tolygiai paskirstome faršą arba supjaustytas dešreles ir užpilame lydytu sviestu su svogūnais.
7. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
8. Sumaišome svogūnų laiškus, kalendras ir agurkėlius.
9. Tada žolelių ir agurkėlių mišinį tolygiai paskirstome ant iškepto bulvių šimtalapio. Patiekiame ir skanaujame!
Jeigu dievinate bulvių patiekalus, privalote pamėginti ir išbandyti šį bulvių šimtalapiu pavadintą bulvių riekelių apkeptą su faršu arba dešrelėmis.
Ingredientai
- svogūnai: 1 (vid. dydžio)
- marinuoti agurkėliai: 4-5 (arba pagal skonį)
- česnakas: 2 skiltelių
- svogūnų laiškai: 1 ryšulėlio
- kalendra: 1 ryšulėlio
- bulvės: ~5-6
- mėgstamas faršas: ~500 gramų (arba mėgstamos dešrelės, aš įprastai renkuosi rūkytas)
- sviestas: 200 gramų
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną ir marinuotus agurkėlius supjaustome smulkiais kubeliais, česnaką, svogūnų laiškus ir kalendras susmulkiname.
2. Bulves supjaustome kaip įmanoma plonesniais griežinėliais.
3. Bulves maždaug vieną minutę apverdame verdančiame sūdytame vandenyje, nukošiame, išmaišome su druska, pipirais ir leidžiame pravėsti.
4. Pasirinktą faršą (aš šį kartą rinkausi jautienos ir kiaulienos mišinį) arba šviežias dešreles (jeigu rūkytos, apkepti nereikia) apkepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių, kol apskrunda. Jeigu pasirinkote dešreles, tai apkeptas dešreles supjaustome griežinėliais. Atidedame į šalį.
5. Tada į tą pačią keptuvę, kurioje kepė faršas arba dešrelės, suberiame svogūnus, česnakus, dedame likusį sviestą. Kartas nuo karto pamaišydami kaitiname, kol išsilydys sviestas.
6. Apvirtas supjaustytas bulves sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, tolygiai paskirstome faršą arba supjaustytas dešreles ir užpilame lydytu sviestu su svogūnais.
7. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
8. Sumaišome svogūnų laiškus, kalendras ir agurkėlius.
9. Tada žolelių ir agurkėlių mišinį tolygiai paskirstome ant iškepto bulvių šimtalapio. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
svogunai, agurkeliai, bulves, farsas, mesa, cesnakas, kalendros, druska, sviestas, juodieji pipirai
Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis
Troškinti švieži kopūstai su dešrelėmis
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Virtų bulvių vyniotinis su faršu
Skaniausi bulviniai blynai su faršu
Lengvas bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis
Skaniausias pasaulyje bulvių vyniotinis su faršu
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Soti bulvių pica su dešrelėmis
Pasta su dešrelėmis, pievagrybiais ir sūriu
Skani bulvių košė be pieno
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
Naminė bulvių dešra
Soti bulvių mišrainė su grybais
Užkandis iš silkės ir bulvių
Cepelinai pagal Rimuka
Raugintų kopūstų troškinys su karšto rūkymo dešrelėmis, bulvėmis ir grietine
Bulvių „lizdai“ su vištiena.
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
Žemaičių blynai ri cepakai
Troškinti kopūstai su dešrelėmis
Virtų bulvių cepelinai su manais
Aštrūs agurkėliai