Bulvių "kišenėlės"

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvių "kišenėlės"

Paskelbė:
08 Vasario 2022
Šį kartą noriu parodyti savo nepaprastą atradimą, kuris visai netyčia gimė mano virtuvėje. Mes jas šį kartą valgėme vienas su kefyru ir mums labai patiko.



Ingredientai



  • išvirtos bulvės su lupena: 900 gramų
  • česnakas: 1 skiltelės
  • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • vištienos sultinys: 0,5 puodelio
  • pienas: maždaug ketvirtadalio puodelio
  • tirpintas sviestas: ~40 gramų
  • druska: pagal skonį
  • smulkinti švieži krapai: maždaug ketvirtadalio puodelio
  • kiaušinių baltymai: ~4 (priklausomai nuo dydžio)
  • malti džiuvesėliai: trijų ketvirtadalių puodelio
  • smulkiai tarkuotas Pecorino sūris: trijų ketvirtadalių puodelio (tinka ir Džiugas arba Parmezanas)



Recepto paruošimas




1. Pirmiausia išvirtas bulves pravėsiname, nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.
2. Tuomet įspaudžiame česnako skiltelę, sukrečiame grietinę, supilame vištienos sultinį, pieną, tirpintą sviestą, suberiame krapus ir viską gerai išmaišome. Jeigu trūksta druskytės, tada dar pasūdome.
3. Dubenėlyje lengvai paplakame kiaušinių baltymus, o kitame sumaišome džiūvėsėlius su sūriu.
4. Iš bulvių masės formuojame paplotėlius, pamirkome kiaušinių baltymuose, po to džiūvėsėlių/ sūrio mišinyje ir sudedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi.
5. Dedame kepti į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 22-25 minutes (bekepant jie ėmė gražiai pūstis, orkaitės durelių neatidarinėjau).
6. Ganėtinai paprastai paruošiamos tos mano bulvių kišenėlės :) ir beje labai skanios! Plutelė buvo traški, o vidus minkštutis... Pamėginkite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: