Traškieji bulvių ir sūrio blynai
Kategorija: Blynai / Bulvių patiekalai
Pamačiau šį receptą ir susidomėjau. Parmezanas, Čederis, česnako prieskoniai - žinojau, skonis bus išraiškingesnis ir įdomesnis. Neklydau. Skanūs blynai ir puikiai iškepė!
Patarimai, pastebėjimai. 900 g bulvių - nuluptų bulvių svoris, bet dar nenuspaustų. Bulves nuspaudžiau rankomis imdama po saują. Galima nuspausti per marlę ar rankšluostį. Svarbu nuspausti kuo daugiau skysčio.
Česnako miltelių kitąkart dėčiau dar daugiau, plius įmaišyčiau svogūno miltelių. Tik paryškintų skonį.
Padažui sumaišiau 1/2 puodelio grietinės, kelis šaukštus saldžiarūgščio padažo ir truputį čili padažo. Galite į grietinę įmaišyti česnakinio padažo, tiktų dar labiau.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai
900 g bulvių, nuluptų ir sutarkuotų
50 g Čederio sūrio, tarkuoto
50 g Parmezano sūrio, tarkuoto
Sauja svogūnų laiškų, smulkintų
1/2 šaukštelio česnako miltelių
30 g miltų
2 kiaušiniai
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
* Bulves nulupkite, sutrarkuokite burokine tarka ir nuspauskite, kiek įmanoma daugiau skysčio.
* Į bulves įmaišykite visus likusius produktus.
* Kepkite karštoje keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus, kol apskrus.
* Tiekite su grietinės ir česnakinio (ar čili) padažo mišiniu.
Patarimai, pastebėjimai. 900 g bulvių - nuluptų bulvių svoris, bet dar nenuspaustų. Bulves nuspaudžiau rankomis imdama po saują. Galima nuspausti per marlę ar rankšluostį. Svarbu nuspausti kuo daugiau skysčio.
Česnako miltelių kitąkart dėčiau dar daugiau, plius įmaišyčiau svogūno miltelių. Tik paryškintų skonį.
Padažui sumaišiau 1/2 puodelio grietinės, kelis šaukštus saldžiarūgščio padažo ir truputį čili padažo. Galite į grietinę įmaišyti česnakinio padažo, tiktų dar labiau.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ingredientai
900 g bulvių, nuluptų ir sutarkuotų
50 g Čederio sūrio, tarkuoto
50 g Parmezano sūrio, tarkuoto
Sauja svogūnų laiškų, smulkintų
1/2 šaukštelio česnako miltelių
30 g miltų
2 kiaušiniai
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
* Bulves nulupkite, sutrarkuokite burokine tarka ir nuspauskite, kiek įmanoma daugiau skysčio.
* Į bulves įmaišykite visus likusius produktus.
* Kepkite karštoje keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus, kol apskrus.
* Tiekite su grietinės ir česnakinio (ar čili) padažo mišiniu.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Tortas „Juodasis miškas“
Šventėms – tortas „Snickers“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Trinta brokolių ir sūrio sriuba
Jautienos troškinys su daržovėmis
Raudonojo aksomo tortas
Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu
Itin purus varškės apkepas
Purūs graikiško jogurto blynai
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Tobulas saldžių plonų lietinių receptas
Bulvių ir pomidorų užkepėlė
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Iš kinų virtuvės: kalakutiena su anakardžių riešutais
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Itališkas baklažanų apkepas
Naudingi patarimai apie daržoves
Sūrio mėgėjų pica
keptos anties receptas