Kitokie blynai su kokosų pienu, kokoso drožlėmis ir pilno grūdo miltais

Kategorija: Blynų patiekalų receptai


Kitokie blynai su kokosų pienu, kokoso drožlėmis ir pilno grūdo miltais

Paskelbė:

Šie blynai su kokosų pienu ir kokosų drožlėmis – puikus pasirinkimas, jei norite išbandyti sveikesnę blynų versiją su egzotišku skoniu. Naudodami pilno grūdo miltus ir kokosų pieną, galite pasigaminti skanų ir maistingą patiekalą, kuris ne tik sužavės skoniu, bet ir suteiks reikiamų maistingų medžiagų. Blynai puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui su braškėmis ar kitais vaisiais.


Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?

  • Pilno grūdo miltai – tai puikus sudėtinių angliavandenių šaltinis, kuris užtikrina ilgesnį sotumą ir padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje. Be to, pilno grūdo miltai yra turtingi sklaidulomis, kurios gerina virškinimą ir padeda palaikyti širdies sveikatą.

  • Kokosų pienas – šis pienas yra geras sveikų riebalų šaltinis, kuris padeda palaikyti sveiką odą ir širdį. Jis taip pat turi vitamino C, kuris stiprina imunitetą ir kovą su uždegimais.

  • Kokoso drožlės – tai puikus skirtingų maistinių skaidulų šaltinis, kuris padeda reguliuoti virškinimą, užtikrinti sotumą ir palaikyti cukraus kiekį kraujyje.

  • Kiaušiniai – yra puikus baltymų ir vitaminų D šaltinis. Baltymai reikalingi raumenų atstatymui, o vitaminas D padeda palaikyti kaulų sveikatą.

  • Braškės (jei norite) – tai puikus vitamino C ir antioksidantų šaltinis, kurie stiprina imunitetą ir kovoja su uždegimais bei senėjimo procesais.


Ingredientai

  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 1 arbatinio šauktelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • kokosų drožlės: 1 saujos
  • pilno grūdo miltai: 0,5 puodelio
  • kokosų pienas: tešlos tirštumo sureguliavimui (sunaudojau maždaug 250 mililitrų)
  • sviestas (blynams kepti)
  • braškės: patiekimui (jeigu norisi)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į nedidelį indą įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, druskos bei kokosų drožlių.

2. Tada viską išmaišykite bei supilkite miltus ir kokoso pieną, viską gerai išplakite iki vientisos masės.

3. Tada įkaitinkite keptuvę su ištirpintu sviestu ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

4. Aš tikrai rekomenduoju patiekti su trintomis braškėmis, bet tinka ir kiti vaisiai, uogos ar pagardai. Paskanaukite!